Igralca SNG Drama Ljubljana, Marko Mandić in Uroš Fürst bosta 7.2.2019 v pasaži Maxija interpretirala poezijo Franceta Prešerna | UPORABNA STRAN

Igralca SNG Drama Ljubljana, Marko Mandić in Uroš Fürst bosta 7.2.2019 v pasaži Maxija interpretirala poezijo Franceta Prešerna

V četrtek, 7.2.2019, dan pred slovenskim kulturnim praznikom, bosta igralca SNG Drama Ljubljana, Marko Mandić in Uroš Fürst v pasaži Maxija interpretirala poezijo enega največjih slovenskih pesnikov, Franceta Prešerna.

Med 10.00 in 12.00 bosta Marko Mandić in Uroš Fürst poleg poezije Prešerna interpretirala tudi poezijo prejemnika letošnje nagrade Prešernovega sklada Jureta Jakoba in drugih domačih avtorjev.

Marko Mandić je slovenski gledališki in filmski igralec, ki je študij na AGRFT v Ljubljani je zaključil leta 1998 z vlogo Dioniza v uprizoritvi Bakanalije v letniku profesorjev Janeza Hočevarja in Dušana Jovanovića. Študijsko se je izpopolnjeval na The Lee Strasberg Theatre Institute v New Yorku in v HB Studiu. Od začetka ustvarjanja na slovenskem gledališkem in filmskem prostoru je prejel nagrado Sklada Staneta Severja, 4 Borštnikove nagrade in nagrado Prešernovega sklada, leta 2007 pa je bil na Berlinalu izbran za shooting star.

Uroš Fürst je po končani srednji šoli obiskoval študij dramske igre in umetniške besede na AGRFT v Ljubljani in ga zaključil v vlogi Tejrezijasa v predstavi Bakanalije v letniku profesorjev Dušana Jovanovića in Janeza Hočevarja leta 1998. Že leta 1999 je postal član SNG Drame Ljubljana, kjer je ustvaril lepo število opaznih vlog, a se ni zadovoljil zgolj z delom v matičnem gledališču, ampak je ustvarjal še v lastni produkciji ali v navezi z manjšimi produkcijskimi hišami. Jamski človek v produkciji Gustav filma mu je zagotovil enako prepoznavnost v najširšem krogu občinstva, kakor mnogim televizijske nadaljevanke.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: