Telekom Slovenije opozarja na phishing zlorabo spletne pošte SiOL | UPORABNA STRAN

Telekom Slovenije opozarja na phishing zlorabo spletne pošte SiOL

Telekom Slovenije je na svoji spletni stranjo objavil obvestilo, s katerim svoje uporabnike opozarjajo o lažnem elektronskem sporočilu, pri katerem gre za phishing zlorabo (spletno ribarjenje) spletne pošte SiOL.

 

 

Kot so zapisa, je v elektronskem sporočilu obvestilo o blokadi njihovega uporabniškega računa spletne pošte SiOL in jih nagovarja k obisku lažne spletne strani. Povezava v elektronskem sporočilu pa je usmerjena na spletno stran, ki je na videz sicer podobna spletni strani, na kateri se nahaja prijava v spletno pošto SiOL. Nepooblaščene osebe tako dobijo dostop do uporabniškega imena in gesla, ki ga nato zlorabijo.

Telekom opozarja, da oni niso pošiljatelji tega sporočila in da naj prejemniki tovrstnih sporočil ne odpirajo in ne klikajo povezav v sporočilu, ki vodijo na lažne spletne strani, predvsem pa naj ne vpisujejo svojih prijavnih podatkov. Če so takšni povezavi že sledili, pa si morajo nemudoma spremeniti geslo v spletno pošto SiOL, saj so ga s poskusom prijave na lažni spletni strani razkrili pošiljatelju lažnega in zlonamernega elektronskega sporočila.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: