Ljubljansko letališče je januarja 2019 sprejelo 3.3% več potnikov, opravili pa so za 1.9% več premikov letal | UPORABNA STRAN

Ljubljansko letališče je januarja 2019 sprejelo 3.3% več potnikov, opravili pa so za 1.9% več premikov letal

Aerodrom Ljubljana je januarja 2019 sprejel 3.3% več potnikov kot v istem obdobju lani, a to je v primerjavi z lansko rastjo v tem obdobju, ki je bila 12.3%, precej manj. Prejšnji mesec so na Brniku tako sprejeli 103.653 potnikov.

Izvedenih je bilo za 1.9% več premikov letal, skupaj torej 2.508. Tudi ta številka je v primerjavi z rastjo v prejšnjem letu manjša, saj so lani zabeležili 11.4% rast. Na tovornem prometu pa so zabeležili padec, in sicer za 4%, saj so sprejeli 976 ton tovora. V letu 2018 so v primerjavi z letom poprej zabeležili 18% rast, saj so takrat sprejeli 1.016 ton tovora.

Rezultati so sicer precej dobri, saj se je pričakovalo, da zaradi odpovedi nekaterih linij pri Adrii Airways rasti sploh ne bo. Je pa res, da se bo prenehanje opravljanja sedmin tedenskih letov v Moskvo ter treh v Düsseldorf precej bolj poznalo na številkah v februarju.

Kakšni so načrti za poletni vozni red letalskih družb, ki letijo iz/na Brnik še ni znano, ve pa se, da prihaja British Airways, ki bo 2x tedensko Ljubljano povezoval z letališčem London Heathrow. Adria Airways pa je napovedala več letov na povezavi Ljubljana – Zürich. Letališče Ljubljana tako letos čaka zanimivo leto. Marca bodo odprli letalsko akademijo, graditi bodo začeli nov terminal, glede številk potnikov pa pri Fraportu pričakujejo umirjeno rast števila potnikov, kar bi bilo moč razumeti kot rast do 10%.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: