Iz Ljubljane v center Trsta zdaj z eno vozovnico, saj ta vključuje vlak in avtobus – vozovnica je del projekta integrirane čezmejne vozovnice (CONNECT2CE) | UPORABNA STRAN

Iz Ljubljane v center Trsta zdaj z eno vozovnico, saj ta vključuje vlak in avtobus – vozovnica je del projekta integrirane čezmejne vozovnice (CONNECT2CE)

Iz Ljubljane lahko zdaj v center Trsta potujete z eno vozovnico. Vozovnica je del projekta integrirane čezmejne vozovnice (CONNECT2CE), ki združuje vožnjo z vlakom in avtobusom. Z vlakom se potnik pripelje do Opčin (Villa Opicina) in nato z avtobusom do Trsta (Trieste).

Vlak Slovenskih železnic in avtobus Trieste Trasporti
S 1. marcem 2019 se je pričelo 6 mesečno testiranje spletne prodaje CONNECT2CE vozovnice do Trsta. Integrirana čezmejna vozovnica vključuje vožnjo z vlakom do železniške postaje v Opčinah in nato vožnjo z avtobusom do Trstom Piazza Oberdan ali Piazza Tommaseo z avtobusnima linijama 2 ali 4.

Nakup vozovnice zgolj na spletu, cena iz Ljubljane pa 8€
Nakup vozovnice je možen zgolj na spletu na spletni strani https://eshop.sz.si/c2c/. Plačilo je trenutno možno s karticami Mastercard, Maestro in Visa. Sam nakup poteka podobno kot nakup na spletu za vozovnice v notranjem prometu Slovenskih železnic. Najprej je treba izbrati vstopno in izstopno postajo, nato še datum in število potnikov. Na izbrani relaciji se prikaže seznam možnih povezav. Čez teden je iz Ljubljane na voljo 7 povezav, v soboto 5 in v nedeljo 4. S klikom na +Dodaj se vozovnica premakne v košarico. Nato je treba izbrati še povratno vozovnico.

Na vlak je možno vstopiti v Ljubljani ali pa na katerikoli drugi postaji na poti do Opčin. Cena vozovnice iz Ljubljane do Trsta za odraslo osebo znaša 8€, za otroka do 10 let je brezplačna. Vožnja iz Postojne stane 4.2€, iz Sežane pa 2€. Seveda cena velja za vožnjo v eno smer. Vozovnica velja na dan, ki je bil izbran za potovanje, a za vse vlake in avtobuse na izbrani relaciji. Potrdilo o nakupu vozovnice lahko natisnete ali shranite na telefon. Na vlaku potnik s potrdilom ob validaciji vozovnice prejme vozovnic, na avtobusu pa natisnjeno potrdilo o nakupu potnik le pokaže osebju.

Testna ponudba
Testiranje integrirane čezmejne vozovnice (CONNECT2CE) bo potekalo do 1. septembra 2019. Partnerja v projektu se bosta nato lahko odločila, da s tovrstno vozovnico nadaljujeta, kar pa bo precej odvisno tudi od uporabe tovrstne vozovnice. Cena zagotovo ni problem, je pa nekoliko bolj problematičen čas vožnje, saj najkrajša vožnja iz Ljubljane do postaje Trst Piazza Oberdan traja 2 uri in 25 minut, najdaljša pa 2 uri in 56 minut. Če bi se ta čas zmanjšal na pod dve uri, bi bila to izjemno zanimiva ponudba.

Avtobusni vozni red. (Klikni za povečavo)

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: