Fraport Slovenija je na ponovljen razpis za nov potniški terminal na ljubljanskem letališču prejel 6 ponudb | UPORABNA STRAN

Fraport Slovenija je na ponovljen razpis za nov potniški terminal na ljubljanskem letališču prejel 6 ponudb

Fraport Slovenija je danes, 8.3.2019 odpiral prejete ponudbe na ponovljeni razpis za nov potniški terminal na ljubljanskem letališču prejel 6 ponudb, to je točno toliko kot na prvega, a so takrat vse ponudbe zavrnili zaradi spremenjene prakse Državne revizijske komisije.

 

 

Na prvi razpis so se prijavile naslednje družbe oz. skupine družb:
*skupna prijava GIC gradnje d.o.o. in Elcom d.o.o.
*skupna prijava GP KRK d.d., Hrvaška in CBE d.o.o.
*skupna prijava Kolektor Koling d.o.o. in CGP d.o.o.
*skupna prijava Pomgrad d.d. in GGD d.d.
*Strabag d.o.o.
*skupna prijava VG5 d.o.o in Remont d.o.o.

Kdo se je tokrat prijavil na razpis, na Fraport Slovenija še ne želijo razkriti, a obstaja precej visoka verjetnost, da gre za enake prijavitelje, saj so že prvič vložili veliko časa v pripravo ponudbe.

Kako naprej in kdaj bi se lahko začela gradnja?
Danes je bilo odpiranje ponudb. Prihodnji teden bo potekal pregled prispelih ponudb in vsi, ki bodo izpolnjevali pogoje, bodo skladno z novimi razpisnimi pogoji vključeni v postopek s pogajanji v sklopu katerega se bodo pogajali zgolj o ceni. Iz Fraport Slovenija so še sporočili, da bi se gradnja novega terminala lahko začela že pred letošnjim poletjem, seveda če ne bo prišlo do zapletov. Tukaj je mišljena predvsem pritožba na DVK, ki bi izbirni postopek precej zavlekla.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: