IKEA je oddala vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja za trgovino IKEA Ljubljana v BTC-ju, gradnja prve Ikee v Sloveniji bo trajala približno leto dni | UPORABNA STRAN

IKEA je oddala vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja za trgovino IKEA Ljubljana v BTC-ju, gradnja prve Ikee v Sloveniji bo trajala približno leto dni

Družba Ikea je danes, 8.3.2019 na Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) oddala vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja, ki je potrebno za začetek gradnje prve Ikee v Sloveniji.

Postopek pridobivanja dovoljenj se je februarja s potrditvijo sklepa o lokacijski preveritvi na mestnem svetu MOL lahko nadaljeval, saj je družbi Ikea zdaj omogočena gradnja povezovalno-dostopne od križišča Kajuhove in Kavčičeve ulice do križišča Ameriške in Italijanske ulice v dveh fazeh.

Gradnja bo potekala leto dni
Vladislav Lalić, regionalni direktor za nepremičnine in razvoj v družbi IKEA SEE je povedal: »Nikoli še nismo bili tako blizu začetka gradnje naše trgovine in današnja oddaja vloge pomeni pomemben korak naprej. Ker želimo naše cenovno dostopne pohištvene izdelke in rešitve za opremo doma kar najhitreje omogočiti čim širšemu krogu ljudi v Sloveniji, upamo, da bo naša vloga hitro obravnavana. S pripravljalnimi gradbenimi deli bi tako lahko začeli že letos poleti.« Kot dodajajo pri Ikeii pa bi sama gradnja trgovine IKEA Ljubljana v BTC-ju trajala približno eno leto.

Neto tlorisna površina trgovine Ikea Ljubljana bo sicer 32.426,2 m2, zazidana površina pa bo znašala 21.050,3 m2. Zelene površine bodo znašale 7.980 m2, zelena površina strehe pa 2.282 m2. Na voljo bo prostora za 865 osebnih vozil, 48 parkirnih mesta za invalide, 20 parkirnih mest za družine in 10 parkirnih mest z električnimi polnilnimi postajami. Skupaj bo tako na voljo 943 parkirnih mest.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: