Tesla z novo V3 Supercharger hitro polnilnico za električne avtomobile, ki zmore do 250 kW polnilne moči | UPORABNA STRAN

Tesla z novo V3 Supercharger hitro polnilnico za električne avtomobile, ki zmore do 250 kW polnilne moči

Tesla je naznanila novo generacijo hitrih električnih polnilnic Supercharger (V3 Supercharger), ki v izgleda identično kot obstoječa generacija V2 Supercharger, a omogoča višjo vrhnjo polnilno moč, do 250 kW. Obstoječe namreč omogočajo do 120 kW oz. po nadgradnji 145kW.

V3 Supercharger čas polnjenja skrajša za 50%
Kot so pri Tesli zapisali v zapisu na blogu, bodo izboljšave lahko izkoristili imetniki modelov Tesla Model 3 (z nadgradnjo programske opreme 2019.7.11). Pri Modelu 3 se bo čas skrajšal na okoli 15 minut. V kolikšni meri pa bosta modela S in X izkoriščala moč V3 Supercharger polnilnic še ni znano, bo pa po besedah Tesle to hitrejše.

Nova Supercharger polnilnica bo 250 kW dosegla zgolj na začetku, po ocenah različnih portalov tja do 20%, nato bo moč začela padati. Da ne bi prihajalo do prezgodnje odpovedi baterije bo Tesla lansirala nadgradnjo programske opreme »On Route Battery Warmup«, ki je bodo deležna vsa vozila. Posodobitev bo poskrbela za pripravo baterije na visoko moč polnjenja.

V3 Supercharger prinaša še dve drugi novosti, in sicer je to vodno hlajenje povezovalnih kablov, ki omogoča aktivno hlajenje kablov ter električni kabinet z močjo 1 MW, ki skrbi, da se lahko več avtomobilov hkrati polni s polno močjo.

V prihodnjih tednih bo Tesla več kot 12.000 V2 Supercharger polnilnic nadgradila na moč do 145 kW. V3 Supercharger polnilnice pa bodo lansirali aprila 2019. Širitev po Severni Ameriki je načrtovana v Q2 in Q3 2019 v Evropi in Aziji pa v Q4 2019.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: