A1 Slovenija z 11.4.2019 ukinja storitve BlackBerry (BIS in BES) | UPORABNA STRAN

A1 Slovenija z 11.4.2019 ukinja storitve BlackBerry (BIS in BES)

Iz A1 Slovenija so sporočili, da bodo z 11.4.2019 tako za fizične kot pravne osebe ukinili storitve BlackBerry BIS, ki omogoča sinhronizacijo elektronske pošte in BES oz. BlackBerry Enterprise Server.

Obe storitvi sta z zatonom BlackBerry mobilnih telefonov postali zelo redko uporabljivi. Pri A1 Slovenija gre za ukinitev rešitev BlackBerry Business, BlackBerry in BlackBerry Osnovni. Telekom Slovenije je BlackBerry storitve npr. ukinil 1.10.2018. Tako da ukinitev ni bila nepričakovana.

Pravica do odstopa od pogodbe
Vsi uporabniki, ki se jim z 11.4.2019 torej ukinja ena izmed prej navedenih storitev in se z ukinitvijo ne strinjajo imajo po 129. členu ZEKom-1 do 11.4.2019 pravico do odstopa od naročniške pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni. Seveda je treba poravnati vse zapadle obveznosti in izpolniti ostale pogodbene obveznosti. Uporabniki, ki imajo terminalni opremo npr. mobilni telefon kupljen z vezavo in se ta še ni iztekla, lahko napravo obdržite in odplačate sorazmerni delež celotne vrednosti opreme ali pa napravo vrnete in plačate uporabnino za čas, ko ste terminalno opremo uporabljali, A1 pa vam vrne kupnino.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: