Ljubljansko letališče v februarju 2019 s 6.3% rastjo potnikov, več je bilo tudi premikov letal | UPORABNA STRAN

Ljubljansko letališče v februarju 2019 s 6.3% rastjo potnikov, več je bilo tudi premikov letal

Ljubljansko letališče je v februarju 2019 sprejelo 105.470 potnikov, kar je za 6.3% več kot v enakem obdobju lani. S tem tudi izpolnjujejo napoved, da se bo v letošnjem letu rast prometa nekoliko umirila.

 

 

Februarja je bila rast števila potnikov v primerjavi z januarjem višja tako v odstotkih kot v absolutnih številkah, kar je ob dejstvu, da je Adria Airways februarja ukinila leta v Moskvo in Düsseldorf (skupaj je to 11 tedenskih letov), pravzaprav zelo spodbudno. Na Brnik z začetkom poletnega voznega reda, ki se začenja 31. marca 2019 ne prihaja noben nov letalski prevoznik, se bo pa med 15. julijem in 2. septembrom 2x tedensko v Ljubljani ustavil British Airways, ki bo povezoval Ljubljano (LJU) in London Heathrow (LHR).

Februarja 2019 je bilo na ljubljanskem letališču za 9.2% več premikov kot v enakem obdobju lani, saj so izvedli 2.417 premikov, nekoliko manj pa so sprejeli tovora, saj ga je bilo za 0.9% manj (skupaj 922 ton). Povprečje leta 2019, ki trenutno obsega zgolj januar in februar je 4.7% rast potnikov, 5.3% rast premikov letal ter 2.4% padec tovora.

Kaj nas čaka v letošnjem letu, je precej težko napovedati, saj je veliko odvisno od Adrie Airways, ki bo s poletno sezono izvedla kar nekaj rošad na področju letalskih povezav. V primerjavi z lansko poletno sezono bo prišlo do številnih ukinitev linij, povečali pa bodo lete v München iz 14 na 19 tedenskih letov v Zürich iz 20 na 21 tedenskih letov in v Skopje iz 7 na 14 tedenskih letov. Po trenutnih načrtih linij v Bukarešto, Varšavo, Kijev, Hamburg, Ženevo, Dubrovnik in na Brač, ki so jih izvajali v lanskem poletnem voznem redu, ne načrtujejo.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: