Primark Citypark Ljubljana se odpira poleti 2019, je zdaj tudi uradno potrjeno | UPORABNA STRAN

Primark Citypark Ljubljana se odpira poleti 2019, je zdaj tudi uradno potrjeno

Trgovina Primark Citypark Ljubljana se odpira poleti 2019, je zdaj uradno naznanil Associated British Foods plc, lastnik Primarka. Da Primark v Slovenijo prihaja v letu 2019, je znano že lep čas, a zdaj je ta časovni okvir nekoliko ožji.

Slovenija bo za Primark 12. država
Primark v finančnem letu 2019 načrtuje odprtje 77.109 m2 novih prodajnih površin. V Q2 bodo dodali 37.161 m2 neto površin. Aprila 2019 načrtujejo odprtje 14.864 m2 velike trgovine Primark v Birminghamu, ki bo hkrati postala največja Primark trgovina. Primark Citypark Ljubljana, pa se odpira poleti 2019, Slovenija bo tako 12. država kjer bo Primark prisoten. Odprtje Primarka prav tako načrtujejo na Poljskem ter v Pragi na Češkem.

Kakšna bo velikost Primarkove trgovine v Ljubljani še ni znano, bo pa obsegala dve nadstropji in imela tudi kavarniški kotiček za sprostitev zaposlenih (Recharge café) s kuhinjskim delom in opremo v živahnih tonih. Nakupovalno središče Citypark, ki je največje v Sloveniji, sicer obsega 53.000 m3.

V Primark ne bo več treba v Gradec ali Verono
Trgovina Primark, ki se odpiral poleti 2019 bo seveda prva v Sloveniji, a hkrati tudi prva v regiji. Do zdaj je bilo treba skočiti v Gradec v Avstriji ali Verono v Italiji. Toni Pugelj, direktor Cityparka Ljubljana je v intervjuju za Uporabno stran povedal, da si zaradi odprtja Primarka obetajo tudi številne obiskovalce iz tujine, predvsem iz Hrvaške. Hkrati pa je dodal: »Zaradi odprtja Primarka pričakujemo tudi povečano število kupcev iz Italije, saj je prvi Primark v Italiji šele v Veroni. Avstrijci po nakupih v Slovenijo ne zahajajo pogosto, a računamo, da bomo s pestro ponudbo blagovnih znamk privabili tudi njih.«

Poletje 2019?
Čeprav je zdaj znan letni čas odprtja trgovine Primark Citypark Ljubljana, je poletje še vedno kar širok pojem, saj traja od junija do septembra. Ker do odprtja prav v špici poletne sezone ne bo prišlo, je precej velika verjetnost, da bo to junij, a še bolj verjetno september. Na to in še marsikatero podrobnost o prihajajoči trgovini Primark bo treba še malo počakati.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Primark Citypark Ljubljana se odpira poleti 2019, je zdaj tudi uradno potrjeno (0) Trgovina Primark Citypark Ljubljana se odpira poleti 2019, je zdaj uradno naznanil […]

Komentiraj

Anti-Spam: