European Food Summit se jutri,16.3.2019 začenja v Ljubljani z Gourmet Ljubljana Crawl in predpremiero nove sezone Odprte kuhne | UPORABNA STRAN

European Food Summit se jutri,16.3.2019 začenja v Ljubljani z Gourmet Ljubljana Crawl in predpremiero nove sezone Odprte kuhne

European Food Summit, kulinarični dogodek, ki bo od jutri, 16.3.2019 do torka, 19.3.2019 gostil svetovna kuharska imena, ljubitelje kulinarike in kulinarične strokovnjake. Jutri se bosta v Ljubljani odvijala dva dogodka Gourmet Ljubljana Crawl in predpremiera nove sezone Odprte kuhne.

 

 

Gourmet Ljubljana Crawl je inovativen kulinarični sprehod v sklopu katerega se bo ob kreacijah ljubljanskih chefov 6 kulturnih hramov in znamenitosti Ljubljane spremenilo v prave pop-up kulinarične postojanke. Prva kulinarična postojanka bo v galeriji DobraVaga, kjer bo goste s »pozdravom iz kuhinje« pričakal Jakob Pintar (TaBar). V Galeriji Kresija bo prvo predjed pripravil Janez Bratovž (Restavracija JB), v Muzeju Iluzij pa bo drugo predjed pričaral Jorg Zupan (Restavracija Atelje).

Gostje bodo z meščansko glavno jedjo nadaljevali v Mestnih hiši, pripravljal pa jo bo Igor Jagodic (Restavracija Strelec). Na Ljubljanskem gradu pa bo Peter Kovač (Restavracija Maxim) poskrbel za grajsko glavno jed. Za sladico se bo treba spustiti do nepozabnega ambienta ljubljanskih Križank kjer bo Gourmet Ljubljana Crawl zaključil Mojmir Šiftar (Restavracija Evergreen).

Predpremiera nove sezone Odprte kuhne v Križankah
Še pred uradnim odprtjem Odprte kuhne se bo ta v soboto, 16.3.2019 predpremierno selila v prelep ambient ljubljanskih Križank in na del Trga francoske revolucije. Obiskovalcem bodo med 10.00 in 21.000 na voljo zbrane jedi izključno slovenskih gostiln in restavracij, vrhunska slovenska vina, gini in kraft piva.

A to je šele prvi dan štiridnevnega dogajanja v sklopu European Food Summita. V nedeljo, 17.3.2019 se bosta na Krvavcu odvila Gourmet na snegu ter I Feel Slovenia večerja na zajli. Ponedeljek bo namenjen kulinaričnemu simpoziju, ki bo na Ljubljanskem gradu prvič v Sloveniji na enem mestu povezal velike ume s področja kulinarike, umetnosti in medijskega sveta. Podrobnosti simpozija katerega nosilec je Slovenska turistična organizacija lahko najdete tukaj.

V večernih urah bo Ljubljanski grad gostil doživljajsko večerjo, ki je bila lani izvedena premierno in je bila pravi hit. Slovenska kuharska mojstrica Ana Roš bo letos gostila italijanskega kulinaričnega virtuoza Riccarda Cameninija ter Luko Koširja, enega najbolj kreativnih slovenskih kuharskih mojstrov.

Torek, 19.3.2019 pa bo namenjen tradicionalnemu snežnemu dogodku na Krvavcu. Začel se bo z Argeta Exclusive zajtrkom, nadaljeval z Audi Gourmet pokalom in Gourmet dogodkom na krvavški plaži z vrhunskimi slovenskimi in tujimi kuharskimi mojstri ter odličnimi vini.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: