Film Ne bom več luzerka režiserke Urše Menart od 21.3.2019 v kinematografih po Sloveniji | UPORABNA STRAN

Film Ne bom več luzerka režiserke Urše Menart od 21.3.2019 v kinematografih po Sloveniji

Film Ne bom več luzerka je svojo premiero doživel na 21. festivalu slovenskega filma v Portorožu kjer je prejel Vesno za najboljši celovečerni film, 21.3.2019 pa končno prihaja tudi v kinematografe po Sloveniji.

Komična drama Ne bom več luzerka bo kino premiero doživela kot otvoritveni film Festivala frankofonskega filma v Kinodvoru. Na sporedu bo namreč v ponedeljek, 18.3.2019 ob 20.00. Z 21.3.2019 pa se začne predvajanje v kino centrih po državi. V prihajajočih tednih film prihaja tudi na spored dvoran, ki so del Art kino mreže Slovenije.

Ne bom več luzerka je film režiserke in scenaristke Urše Menart. Poleg Vesne za najboljši celovečerni film, je Urša Menart prejela še Vesno za scenarij. Živa Selan pa je prejela Vesno za najboljšo stransko žensko vlogo. Film je prejel tudi posebno omembo članov žirije slovenskih filmskih kritikov in kritičark, posebno omembo s strani žirije za nagrado Vodomec je filmska ekipa dobila tudi na festivalu Liffe.

V glavnih vlogah nastopajo Eva Jesenovec, Živa Selan, Jurij Drevenšek, Saša Pavček, Branko Završan, Špela Rozin, Timon Šturbej, Aljaž Jovanović, Matic Lukšič, Tina Potočnik Vrhovnik in Lara Vouk.

Zgodba
zgodba sledi 29-letni Špeli, ki je že pred časom diplomirala iz umetnostne zgodovine, redne službe pa ji nikakor ne uspe dobiti. Za razliko od svojih najboljših prijateljic, ki sta se pred leti odselili iz Slovenije in se ne nameravata vrniti, Špela trmasto vztraja, da bo ostala v domačem okolju. Ko delo v tujini dobi tudi njen dolgoletni fant, ostane brez stanovanja, službe in družbe. Preseli se k staršem in babici, ki zdaj živi v njeni otroški sobi. A njena največja želja ostaja – rada bi se osamosvojila in končno pustila za sabo že tako ali tako deset let predolgo adolescenco.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: