V dobrodelni akciji Stari tolarji za nove začetke so za Europo Donno in njen program ROZA zbrali več kot 15.000€ | UPORABNA STRAN

V dobrodelni akciji Stari tolarji za nove začetke so za Europo Donno in njen program ROZA zbrali več kot 15.000€

Dobrodelna akcija Stari tolarji za nove začetke, ki je potekala vse od začetka letošnjega leta, je zbirala sredstva, slovenske tolarje, za Europo Donno, Slovensko združenje za boj proti raku dojk.

Zbrali so 3.703.505 tolarjev oz 15.454 evrov
Zbiranje tolarjev je bilo možno v 644-ih trgovinah Mercatorja in v zbiralnikih v poslovalnicah NLB po vsej Sloveniji. Po podatkih Banke Slovenije je bilo konec novembra 2018 v obtoku še dobrih 62 milijonov kosov tolarskih bankovcev in bonov v vrednosti 7.71 mrd SIT oz. 32.18 mio €. Del dobrodelne akcije je bila tudi rokometna tekma RK Krim Mercator in RK Celje Pivovarna Laško, v kateri sta bila prvič v zgodovini Slovenije enakopravno zastopana oba spola.

V NLB Galeriji Avla so s simbolno predajo čeka v vrednosti 15.454€ sklenili dobrodelno akcijo, ki bo omogočila nove začetke in nadaljnji razvoj programa ROZA. Program psihosocialne podpore ROZA se izvaja od leta 2017, ta pa bolnicam z rakom in njihovim svojcem priskoči na pomoč pri reševanju čustvenih stisk, ki so stalne spremljevalke obolelih in njihovih družinskih članov.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: