Ljubljanski zmaj je bil inspiracija arhitektom pri nakupovalnem središču SES Center Šiška, ki se odpira spomladi 2020 | UPORABNA STRAN

Ljubljanski zmaj je bil inspiracija arhitektom pri nakupovalnem središču SES Center Šiška, ki se odpira spomladi 2020

Nakupovalno središče SES Center Šiška (Spar center Šiška) bo poleg zelene strehe za aktivnosti krasila tudi precej zanimiva fasada, za katero so arhitekti našli inspiracijo pri Ljubljanskem zmaju.

Fasada z luskami Ljubljanskega zmaja
Kot so zapisali pri SES (Spar European Shopping), je arhitekturo nakupovalnega središča SES Spar Šiška navdihnil Ljubljanski zmaj. 12.200 m2 velika fasada bo oblečena v zmajeve luske. Te bodo izdelane iz nerjavečega jekla, ki bo deležen posebne obdelave, da bo ob sončni svetlobi dajal »ognjen« izgled.

Nakupovalno središče SES Center Šiška bo obsegalo okoli 100.000 m2 površin od tega bo 32.000 m2 prodajnih površin (GLA), kar bo omogočalo gostovanje okoli 90-ih trgovin. Poleg zelene strehe za aktivnosti, ki bo zadostila zahtevam OPN-ja po zelenih površinah in med drugim ponudila igrišče za odbojko in košarko, fitnes naprave in tekaško stezo, bodo tukaj še terase, ki so jih arhitekti poimenovali mestni balkoni. Mestni balkoni bodo prostori za sprostitev, hkrati pa bodo ponujali gostinsko ter kavarniško ponudbo.

Gradnja nakupovalnega središča poteka že od poletja 2017 in po prvotnih načrtih bi se morala zaključiti že letos, a se to ne bo zgodilo. Odprtje novega nakupovalnega središča v Ljubljani, ki bo po ocenah SES-a v regiji ustvarilo 700 delovnih mest, je tako zdaj načrtovano za pomlad 2020. Vrednost same investicije pa je 150 mio €.

Foto: Stahlbau Pichler GmbH

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: