European Food Summit 2019 je navdušil udeležence, Ljubljano pa za nekaj dni spremenil v kulinarično prestolnico Evrope | UPORABNA STRAN

European Food Summit 2019 je navdušil udeležence, Ljubljano pa za nekaj dni spremenil v kulinarično prestolnico Evrope

European Food Summit 2019 oz Evropski simpozij hrane je potekal od 16. do 19.3.2019, je po besedah organizatorjev »zapisal v srca sodelujočih in udeležencev«, Ljubljano pa je za nekaj dni spremenil v kulinarično prestolnico Evrope.

Poleg Ane Roš, ki je predlani pridobila laskavi naziv najboljše kuharske mojstrice na svetu in tako Slovenijo postavila na svetovni gastronomski zemljevid, je bil razlog za izvrsten interes domače in tuje javnosti za European Food Summit zagotovo tudi Andrea Petrini, ki ga tuji novinarji imenujejo za »boga hrane«, na European Food Summitu pa je sprejel vlogo kuratorja.

Dogodek je potekal pod okriljem Jezeršek gostinstva s partnerjema Slovensko turistično organizacijo (STO) in Turizmom Ljubljana, osrednji del pa se je odvil v ponedeljek na Ljubljanskem gradu. Celodnevni strokovni simpozij z naslovom »Hrana – most do trajnostne identitete evropskih kultur in narodov« so zaključili z doživljajsko večerjo (Experience dinner). Doživljajsko večerjo pri kateri sta se združila visoka kulinarika in performance so ustvarili Ana Roš (Hiša Franko), Riccardo Camanini (Lido 84) in Luka Košir (Gostišče Grič) ter tako dokazali, da so performerji, ki jim ni para.

Ljubljana pa ni bila edina destinacija European Food Summita, saj so v nedeljo organizirali I Fell Slovenia kulinarične turo za tuje novinarje, ki jih je popeljala po Sloveniji. Druga pomembna destinacija pa je bil Krvavec, saj je v nedeljo gostil dogodek Gourmet na snegu ter I Fell Slovenia večerjo na zajli, v torek pa se je celotno dogajanje selilo na Krvavec. Začelo se je z Argera Exclusive zajtrkom, nadaljevalo z Audi Gourmet pokalom in končalo z Apres Ski zabavo. Celoten dan pa so gostje lahko uživali v dogodku Gourmet na snegu.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: