Prikaz zamud in ovir v železniškem prometu zdaj tudi v mobilni aplikaciji Slovenskih železnic za nakup vozovnic (Grem z vlakom 1.0.5) | UPORABNA STRAN

Prikaz zamud in ovir v železniškem prometu zdaj tudi v mobilni aplikaciji Slovenskih železnic za nakup vozovnic (Grem z vlakom 1.0.5)

Mobilna aplikacija Slovenskih železnic je danes, 25.3.2019 (za Android; iOS pride do konca tedna) dobila posodobitev 1.0.5, ki prinaša nekaj uporabnih novosti. Najbolj uporabna je zagotovo prikaz zamud in ovir v železniškem prometu.

Opis posodobitev, ki jih aplikacija Slovenskih železnic Grem z vlakom dobiva z različico 1.0.5 je sledeč:
– reorganizacija podatkov za zamude (oznaka vlaka, trenutna postaja, zamuda)
– dodan zapis za zamude (podatki so informativne narave)
– prikazovanje Aztec kode samo na dneve, ko je vozovnica aktivna
– povečan prikaz ID vozovnice ob kliku

Zamude in ovire
Funkcionalnost, ki jo je aplikacija nujno potrebovala, je prikaz zamud in ovir v železniškem prometu. To funkcionalnost imajo Slovenke železnice na spletu dobro urejeno, prav tako je dobro delovala tudi na stari aplikaciji Grem z vlakom. Nova, ki je uvedla mobilno vozovnico za vlak, pa tega ni imela. Z različico 1.0.5, pa so ti podatki na voljo. Zamude in ovire so dobile svoj zavihek, kjer je naprej prikazan seznam zamud, nato pa seznam ovir.

Seznam zamud je prikazan tako, da sta zapisani začetna in končna postaja vlaka, njegova oznaka, na kateri postaji se vlak nahaja in kakšni so podatki o zamudi vlaka. Pomembno pa je vedeti, da so podatki informativni in se lahko med vožnjo vlaka spremenijo.

Seznam ovir pa je zapisan tako, da sta zapisani postaji na kateri je ovira v železniškem prometu, nato je zapisan opis npr. izpad vlaka, nadometni prevoz … in časovno obdobje ovire. S klikom na puščico se odpre podroben opis ovire in ostale podrobnosti, ki potniku olajšajo potovanje.

Pohvalno je, da so seznam zamud implementirali tudi v sistem za nakup vozovnice, tako da se pri vlaku, ki ima zamudo prikazuje tudi podatek o zamudi.

Žal pa seznam ovir, predvsem gre tukaj za nadomestne prevoze, še ni bil vgrajen v sistem nakupa vozovnice, kar bi bilo prav tako zelo koristno. Predvsem pa, ker imajo na spletni strani to zelo dobro rešeno. Tako da jih ta del implementacije še čaka, saj bodo na tak način tudi pravilno prikazani prestopi. Spodaj je primer vožnje iz Ljubljane v Koper.

Star spletni iskalnik povezav zapiše, da ima potnik na tej relaciji prestop in sicer na avtobus, mobilna aplikacija pa tega trenutno še ne kaže.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: