T-2 bo do sredine poletja 2019 vzpostavil lastno LTE mobilno omrežje (T-2 LTE) | UPORABNA STRAN

T-2 bo do sredine poletja 2019 vzpostavil lastno LTE mobilno omrežje (T-2 LTE)

Iz T-2 so za Uporabno stran ekskluzivno potrdili, da bodo do sredine poletja 2019 vzpostavili lastno LTE mobilno omrežje (T-2 LTE) in tako postali četrti operater v Sloveniji, ki ponuja lastno LTE omrežje.

Kakšne so podrobnosti?
T-2 ima na voljo frekvence v 2100 MHz pasu, ki ne penetrirajo tako dobro skozi stene kot npr. frekvence pod 1GHz in zato lahko z eno bazno postajo pokrije manjše območje. A to ni nujno slabo, saj zaradi gostejše posejanosti baznih postaj te niso tako obremenjene, posledično pa uporabniki dosegajo višje hitrosti. T-2 bo v frekvenčnem pasu 2100 MHz LTE-ju namenil 10MHz v MIMO 2×2 tehniki. To bo omogočilo teoretično hitrost do 73.7 Mbps pri downloadu in do 36.7 Mbps pri uploadu.

Pa saj T-2 že ima LTE?
T-2 od julija 2016 s podpisanim nacionalnim roamingom prek omrežja Telekoma Slovenije že zagotavlja LTE omrežje. Na voljo pa je vsem uporabnikom, ki imajo ustrezen mobilni paket ter mobilno napravo, ki podpira LTE. A vseeno je razlika, če je uporabnik na T-2 ali pa v omrežju Telekoma Slovenije. Npr. v primeru paketa Brezčasni L ali prihajajočega paketa Oranžni Maxi, ko uporabnik doseže omejitev prenosa podatkov 50GB, se v primeru gostovanja v omrežju Telekoma Slovenije podatkovni prenos ustavi, če je uporabnik na omrežju T-2, pa se hitrost omeji na 2/1 Mbps.

Kot pojasnjujejo pri T-2, po vzpostavitvi T-2 LTE omrežja, uporabnikom, ki imajo ustrezno napravo, ne bo treba storiti nič, saj paketi LTE že vključujejo, prav tako ga podpirajo SIM kartice.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: