Fraport Slovenija je objavil seznam podjetij, ki se bodo lahko pogajala za graditev novega potniškega terminala na ljubljanskem letališču | UPORABNA STRAN

Fraport Slovenija je objavil seznam podjetij, ki se bodo lahko pogajala za graditev novega potniškega terminala na ljubljanskem letališču

Postopek izbire izvajalca za graditev novega potniškega terminala na ljubljanskem letališču se počasi preveša v drugo polovico, saj je Fraport Slovenija objavil seznam podjetij, ki so izkazala sposobnost graditve takšnega objekta in lahko nadaljujejo s fazo pogajanj.

 

 

Glede na to, da gre za ponovljeni razpis, na prvem Fraport Slovenija ni izbral nobenega prijavitelja, ne preseneča, da je vseh šest podjetij oz. skupin podjetij, ki so pravočasno oddala prijavo, tudi nadaljevalo v fazo pogajanj. Je sicer res, da mora preteči še osem dnevni rok v katerem je možno vložiti revizijo, a glede na to, da so vsa prijavljena podjetja uspešno prebrodila prvo sito, se najverjetneje nobeno ne bo pritožilo.

Če ne bo sprememb zaradi revizije, se bodo o ceni pogajali naslednji prijavitelji:
Na prvi razpis so se prijavile naslednje družbe oz. skupine družb:
*skupna prijava GIC gradnje d.o.o. in Elcom d.o.o.
*skupna prijava GP KRK d.d., Hrvaška in CBE d.o.o.
*skupna prijava Kolektor Koling d.o.o. in CGP d.o.o.
*skupna prijava Pomgrad d.d. in GGD d.d.
*Strabag d.o.o.
*skupna prijava VG5 d.o.o in Remont d.d.

Koliko časa bodo potekala pogajanja ni znano, a časovnica trenutno ostaja enaka. Tako je odprtje predvideno do poletja 2021, ko Slovenija prevzame predsedovanje Svetu EU, a to bo tudi v primeru, če se ne bo kaj zataknilo s pritožbami na odločitev, telo težko ujeti.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: