WOW Air, islandski nizkocenovni letalski prevoznik je razglasil bankrot in odpovedal vse lete | UPORABNA STRAN

WOW Air, islandski nizkocenovni letalski prevoznik je razglasil bankrot in odpovedal vse lete

WOW Air, islandski nizkocenovni letalski prevoznik, ki je začel z leti 31.3.2012, je včeraj, 28.3.2019 razglasil bankrot in odpovedal vse lete. Posledično so na letališčih številni potniki ostali brez letalskega prevoza.

Letalski prevoznik WOW Air je bil znan predvsem po nizkih čezoceanskih letih, ki jih je opravljal iz Reykjavíka. Skupaj so pred prenehanjem delovanja opravljali 27 letalskih povezav s katerimi so povezovali Evropo, Azijo in Severno Ameriko. Flota je obsegala 11 Airbusovih letal, eno A320neo, 7 A321-200 in dve A321neo.

O finančnih težavah WOW Aira je bilo govora že nekaj časa. Novembra lani je konkurenčni letalski prevoznik Icelandair odstopil od prevzema družbe. Par tednov kasneje so pri WOW-u odpustili 111 zaposlenih. Pogovori z Icelandairom naj bi se pred kratkim nadaljevala, a kot kaže neuspešno.

Probleme imajo tudi druge nizkocenovne družbe
Britanski Monarch je bankrotiral leta 2017, Flybye so februarja letos po diskontni ceni prodali Connect Airways konzorciju, ki sta ga podprla Virgin Atlantic in Stobart Aviation. Prav tako je februarja prenehala obratovati Germania. Norvegian ima izdatne izgube, prav tako je izgubo in finančno opozorilo za prihodnje leto objavil Ryanair. Vsem pa je več ali manj skupno to, da so širitev linij izvedli prehitro. Ker leti niso bili polni so vozovnice prodajali pod rentabilno ceno.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: