Fructal je v liniji Superior predstavil motni jabolčni sok narejen izključno iz sveže iztisnjenih slovenskih jabolk | UPORABNA STRAN

Fructal je v liniji Superior predstavil motni jabolčni sok narejen izključno iz sveže iztisnjenih slovenskih jabolk

Fructal je izjemno uspešen projekt Vipavske breskve z letom 2019 razširil tudi na področje jabolk. Predstavili so namreč nov izdelek, motni jabolčni sok, ki je narejen izključno iz sveže iztisnjenih slovenskih jabolk.

Pred leti so v Fructalu začeli s projektom Vipavka breskev, kjer so v sodelovanju s pridelovalci razvili izdelek narejen izključno iz breskev iz Vipavske doline. Zdaj to idejo širijo na področje jabolk. Saj so na police postavili izdelek Fructal Superior, 100% Slovensko jabolko. Gre za sok, ki ni filtriran in je narejen izključno iz slovenskih jabolk.

Prav za namen tega izdelka so odkupili 2.300 ton jabolk slovenskih pridelovalcev, večina jih prihaja iz Dolenjske. Fructal je s tem postal največji odkupnik sadja v Sloveniji, saj letno odkupijo 5.000 ton sadja. Jabolk v Sloveniji tudi sicer predstavljajo največji delež pridelanega sadja, kar 70% vsega pridelanega sadja v Sloveniji so namreč jabolka.

Cena za Fructal Superior, 100% Slovensko jabolko (1L) v trgovinah Mercator je 1,76€, Spar pa 1,71€.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: