Amazon Europe bo od Q3 2019 slovenskim podjetjem omogočal prodajo prek Amazona | UPORABNA STRAN

Amazon Europe bo od Q3 2019 slovenskim podjetjem omogočal prodajo prek Amazona

Slovenska podjetja brez posrednika ali brez lastnega podjetja s sedežem v tujini trenutno blaga ne morejo prodajati na Amazonu, a v Q3 2019 naj bi se to spremenilo, so sporočili iz Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT).

Amazon bo tehnično prilagodil poslovanje
Kot so pojasnili na MGRT, so v lanskem letu izvajali intenzivne aktivnosti za to, da bi rešili problematiko poslovanja slovenskih podjetij prek spletne trgovine Amazon Europe. Zadnje srečanje s predstavniki Amazona so izvedli konec prejšnjega leta, ko so bili pojasnjeni vsi zadržki Amazona do omogočanja poslovanja slovenskih podjetij. Po tem je sledilo še nekaj usklajevanja, o dokončni rešitvi problema pa je Amazon MGRT obvestil konec marca.

Predvidoma v Q3 2019
Takole so zapisali v sporočilu za javnost: »Amazon je začel z izvajanjem potrebnih investicijskih aktivnosti za tehnično prilagoditev spletnega poslovanja, ki bo omogočala uvrstitev Slovenije med podprte države za poslovanje podjetij preko platforme Amazon Europe. Predstavniki Amazona so nas še seznanili, da pričakujejo, da bodo vse potrebne tehnične rešitve urejene v tretjem kvartalu letošnjega leta, s tem pa bo omogočeno poslovanje slovenskih podjetij preko Amazona.« To pomeni, da lahko dokončno rešitev težave in možnost poslovanja slovenskih podjetij na Amazonu pričakujemo v mesecih julij, avgust in september 2019.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: