Litijska cesta v Ljubljani bo na odseku med Pesarsko in Fužinsko cesto zaprta do predvidoma 30. junija 2019 | UPORABNA STRAN

Litijska cesta v Ljubljani bo na odseku med Pesarsko in Fužinsko cesto zaprta do predvidoma 30. junija 2019

Iz Mestne občine Ljubljana so sporočili, da bo Litijska cesta na odseku med Pesarsko in Fužinsko od danes, 10.4.2019 do predvidoma 30.6.2019 zaprta za ves promet zaradi gradnje kanalizacije v sklopu projekta Čisto zate.

 

 

Obvoz za avtomobile, avtobuse in tovorna vozila
Vozila, ki ne presegajo mase 3.5t in LPP avtobusi imajo obvoz urejen po Hradetski cesti. Tako bo obvoz imela linija LPP 13, ki bo v času zapore vozila po trasi Litijska cesta – Hruševska cesta – Bizoviška cesta – Litijska cesta in enako v obratni smeri. Začasno bodo tako ukinjena postajališča Hrušica, Rast in Emona. Obvoz za tovorna vozila pa je urejen po Zaloški cesti in Kajuhovi ulici.

V sklopu projekta Čisto zate, katerega del je tudi rekonstrukcija ceste, gre za dograjevanje kanalizacijskega omrežja na območju Ljubljane. Poleg kanalizacije se bo urejala tudi ostala komunalna in cestna infrastruktura. Projekt Čisto zate bo potekal do leta 2021 v sklopu katerega bodo uredili kanalizacijo na 261 ulicah in tako ponudili kanalizacijo več kot 22.000 novim prebivalcem. S tem bodo povečali priključenost na kanalizacijsko omrežje na 98%. Leta 2007 je ta znašala 68%, o konca leta so jo povečali na 88%.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: