Netflix je začel s podražitvami v Evropi, prve so Nemčija, Avstrija, Švica in Liechtenstein. Kdaj bo na vrsti Slovenija? | UPORABNA STRAN

Netflix je začel s podražitvami v Evropi, prve so Nemčija, Avstrija, Švica in Liechtenstein. Kdaj bo na vrsti Slovenija?

Netflix je z aprilom 2019 začel s podražitvami določenih paketov. Trenutno so podražitve zaznali v Nemčiji, Avstriji, Švici in Liechtenstein. Skoraj zagotovo pa bodo podražitev deležne tudi ostale države v evro območju, tudi Slovenija.

 

 

Kaj se je podražilo?
Netflix ima v ponudbi tri različne pakete (Basic, Standard in Premium), podražitve pa sta deležna dražja paketa, Basic, ki omogoča le SD kakovost vsebin, še naprej ostaja 7.99€ mesečno. Cena Standard paketa, ki že ima HD vsebine, se iz 10.99€ draži na 11.99€. Premium, ki ponuja Ultra-HD oz. 4K sliko in zvok višje kakovosti in hkratno uporabo na do petih napravah, pa se iz 13.99€ draži na 15.99€.

Novi tako, obstoječi prihodnji mesec
To pomeni, da se Standard paket draži za 1€, Premium pa za 2€. Novi uporabniki bodo podražitev deležni takoj, obstoječi pa prihodnji mesec.

Trenutne (April 2019) cene v Sloveniji.

Kdaj bo na vrsti Slovenija?
Da bo Netflix dražil svoje storitve je bilo precej jasno že nekaj časa, saj se cena od leta 2015 ni povišala, Netflix pa letno proizvede precej več lastne vsebine, ki je v primerjavi z odkupljeno precej dražaja. Koliko časa bo Netflix potreboval, da novo ceno »razširi« po Evropi ni znano, bi se pa znalo zgoditi, da bo naročnina poleti že dražja.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: