8. Festival čokolade v Radovljici, ki se začenja danes, 12.4.2019, prinaša veliko novosti, med drugim sledi smernicam Zero Waste prireditve | UPORABNA STRAN

8. Festival čokolade v Radovljici, ki se začenja danes, 12.4.2019, prinaša veliko novosti, med drugim sledi smernicam Zero Waste prireditve

8. Festival čokolade v Radovljici se začenja danes, 12.4.2019 in bo trajal vse do nedelje, 14.4.2019. Kljub temu da osrednja nit festivala ostajajo degustacija čokolade in čokoladnih slaščic, organizatorji vsako leto pripravijo nekaj novosti.

Na 8. Festivalu čokolade v Radovljici se bo letos predstavilo okoli 40 ponudnikov iz Slovenije in tujine. Tuje ponudnike čokolade bodo zastopali trije iz Hrvaške in en iz Italije. Novosti pa bo kar nekaj. Obiskovalci bodo lahko na prostoru pred Grajskim dvorom odigrali čokoladni ruby bingo (Ruby čokolada je novost na trgu čokolade in dopolnjuje družino temne, mlečne in bele čokolade). Druga novost je Medena dogodivščina, ki je namenjena družinam in je hkrati nov turistični produkt Turizma Radovljica. Dogodivščina poteka po treh točkah, v parku, na trgu pred cerkvijo in na razgledni točki, predstavlja pa čebelarstvo in življenje kranjske sivke. Zaključila se bo v Čebelarskem muzeju Radovljica.

Ena izmed novosti je tudi bolj razpršeno prizorišče delavnic in aktivnosti za otroke in družine. Vurnikov trg bo tako gostil kuharske delavnice, na trgu pred cerkvijo bodo delavnice za otroke s Čebelarskim muzejem, v parku bo velik peskovnik. Na parkirišču ob Kranjski cesti bo Adrenalinski spust po vrvi, v nedeljo pa se v park vrača Mini Planica.
Celoten program in seznam razstavljalcev lahko najdete TUKAJ.

Približevanje Zero Waste prireditvi
Kot so izpostavili organizatorji 8. Festivala čokolade, je letošnja novost tudi zaveza k zmanjševanju odpadkov in približevanje Zero Waste prireditvi. Zato se prireditvi letos pridružilo velenjsko podjetje Skaza, ki je podarilo kozarce, ki so v 94% izdelani iz sladkornega trsa. Kozarec bodo obiskovalci prejeli ob kavciji 1€, le tega bodo na koncu lahko vrnili ali pa obdržali kot spomin na festival. Gostinski obrati bodo pijačo in hrano nudili v bio razgradljivi ali povratni embalaži. K zmanjševanju odpadkov so pristopile tudi čokoladnice, ki bodo svoje izdelke za degustacijo ponudijo v bio razgradljivi embalaži. Organizatorji so na koncu pojasnili, da se zavedajo, da Festival čokolade ne more potekati povsem brez smeti, a z različnimi promocijami in spodbudami želijo v čim večjem obsegu zmanjšati njihovo količino.

Z vlakom na Festival čokolade
Ker je železniška postaja v Radovljici od festivalskega prizorišča oddaljena le streljaj, so eden od partnerjev festivala tudi Slovenske železnice. Že 4. leto zapored se bodo vsi čokoladni navdušenci v soboto, 13.4.2019 na festival iz Ljubljane lahko odpeljali z muzejskim vlakom. Vse dni so na voljo tudi redni vlaki, več pa si lahko preberete v tem članku (V soboto, 13.4.2019 se lahko z muzejskim vlakom zapeljete na 8. Festival čokolade v Radovljici).

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: