Premiera 8. sezone serije Igra prestolov (Game of Thrones) bo jutri, 15.4.2019 na HBO GO ter ob 3.00 in 20.00 na HBO Slovenija | UPORABNA STRAN

Premiera 8. sezone serije Igra prestolov (Game of Thrones) bo jutri, 15.4.2019 na HBO GO ter ob 3.00 in 20.00 na HBO Slovenija

8. sezona serije Igra prestolov (Game of Thrones), ki bo premiero doživela jutri, 15.4.2019, hkrati pomeni tudi konec svetovnega TV fenomena, saj se serija z osmo sezono poslavlja.

 

 

Premiera 1. epizode 8. sezone serije Igra prestolov (Game of Thrones) bo kot rečeno jutri ob 3.00 na HBO Slovenija, v dopoldanskih urah bo epizoda na voljo tudi na VoD storitvi HBO GO. Za vse, ki niso ponočnjaki in si film radi ogledajo v večernih urah, pa bo ponovitev tudi ob 20.00 na HBO Slovenija.

Serija sloni na knjižni zbirki A Song of Ice and Fire (Pesem ledu in ognja) Georgea R. R. Martina, ki trenutno obsega 5 knjig, a sta napovedani dve novi. Epska pripoved o izdajalskem plemstvu v daljnih deželah Zahodnjega, častihlepnih možeh in ženah, ki so enako plemeniti kot tudi zamerljivi in nizkotni – tako kot v resničnem svetu. Tisti, ki ima v sedmih kraljestvih Zahodnjega nadzor nad Železnim prestolom, si lasti tudi neomejeni vpliv in politično moč. Zgodba spremlja vzpone in padce mnogih rodbin in zavezništev, ki se hočejo za vsako ceno dokopati do oblasti. Gre torej za pripoved o prevarah in spletkarjenju, časti in plemenitosti ter osvajanjih in zmagoslavju.

Snemalih lokacij serij je precej, poleg Severne Irske, Islandije, Španije, Malte in Škotske, so serijo snemali tudi na Hrvaškem, in sicer v Durovniku. Igra prestolov je postala najbolj gledana HBO-jeva serija v zgodovini, poleg številnih nagrad je osvojila tudi 47 Emmyjev.

Režijo nove sezone, ki vsebuje 6 epizod, a bodo te precej daljše kot smo bili navajeni, so prevzeli David Benioff in D. B. Weiss, David Nutter in Miguel Sapochnik. Ob Benioffu in Weissu, sta scenarista zadnje sezone še Bryan Cogman in Dave Hill. Igralska zasedba pa je več ali manj že znana. V 8. sezoni Igre prestolov bodo med drugim igrali Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke, Kit Harington, Liam Cunningham, Maisie Williams, Sophie Turner, Gwendoline Christie, Kristofer Hivju in John Bradley.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: