Noben od japonskih letalskih prevoznikov še ni zaprosil za dovoljenje za čarterske lete v poletni sezoni 2019, čeprav naj bi tudi letos leteli iz Japonske v Slovenijo | UPORABNA STRAN

Noben od japonskih letalskih prevoznikov še ni zaprosil za dovoljenje za čarterske lete v poletni sezoni 2019, čeprav naj bi tudi letos leteli iz Japonske v Slovenijo

Slovenija in Japonska žal še vedno nimata podpisanega dvostranskega sporazuma o zračnem prometu, ki bi omogočal redne letalske povezave, zato morajo letalske družbe tudi za čarterske lete zaprositi vsakič znova.

 

 

Kot so za Uporabno stran pojasnili na Ministrstvu za infrastrukturo od japonskih letalskih prevoznikov JAL oz. ANA še ni prejelo vloge za izdajo dovoljenja za mednarodni posebni (čarterski) zračni prevoz za letenje v poletni sezoni 2019. Hkrati pa dodajajo, da se v praksi dogaja, da letalski prevozniki za takšna dovoljenja zaprosijo tik pred zdajci. Kot primer so navedli leto 2016, ko je letalski prevoznik ANA za čarterske lete zaprosil 26. 7. 2016, prvi let pa je bil že 6. 8. 2016. Tako da je povsem verjetno, da bomo morali za točen seznam letošnjih letov med Japonsko in Slovenijo počakati vse do poletja.

ANA pa lete v Slovenijo že trži
Kot je mesec nazaj poročal letalski portal ExYuAviation, se All Nippon Airways (ANA), največji japonski letalski prevoznik vrača v Ljubljano in v Dubrovnik z večjim številom letov iz Tokia in Osake. ANA naj bi na letih uporabljala širokotrupno letalo Boeing 777-300ER s katerim so v Slovenijo že leteli. Točni datumi letov pa žal še niso znani.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: