Premiera 8. sezone serije Game of Thrones je imela v prvih 24-ih urah skoraj 55 milijonov piratskih ogledov | UPORABNA STRAN

Premiera 8. sezone serije Game of Thrones je imela v prvih 24-ih urah skoraj 55 milijonov piratskih ogledov

HBO-jeva serija Game of Thrones (Igra prestolov) je vedno podirala piratske rekorde, zato tudi pri zadnji sezoni ni moč pričakovati česa drugega. Že premiera 8. sezone je po podatkih analitičnega podjetja MUSO postregla z zelo visokimi številkami.

Skoraj 55 milijonov piratskih ogledov v 24-ih urah
Pri MUSO so ocenili, da si je prvo epizodo osme sezone Game of Thrones (Igra prestolov) prek pretočnega sistema, downloada ali Torrenta v prvih 24-ih urah v piratski obliki ogledalo skoraj 55 milijonov ljudi. Večina, kar 76.6% je bilo pretočnih prenosov, 12.2% je bilo downloadov, 10.8% je bilo javnih Torrent prenosov, 0.5% pa privatnih Torrent prenosov.

Po državah pa je bila delitev sledeča. Okoli 10 milijonov ogledov je po podatkih MUSA prišlo iz Indije. Kitajska, kjer je uradno na voljo zgolj cenzurirana različica serije, je sledila z okoli 5 milijonov ogledov. Treta pa so s 4 milijoni ilegalnih ogledov ZDA, kar je HBO dostopen praktično na vsakem koraku. Tako da je tukaj edina razlaga, da uporabniki preprosto niso želeli plačati. Nato so si sledile naslednje države: Velika Britanija, Nigerija, Iran, Kenija, Francija, Kanada in Avstralija.

Zgolj za primerjavo. HBO je objavil, da so v ZDA prek njihovih uradnih storitev in linearnega TV programa privabili rekordnih 17.4. milijona gledalcev. 11.8 milijonov je odpadlo na klasično linearno televizijo, 5.6 mio pa na spletne pretočne sisteme (HBO GO in HBO NOW).

Glede na izkušnje iz preteklosti se bodo številke do konca sezone zgolj še povečevale.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: