Samsung je zaradi težav preložil začetek prodaje prepogljivega telefona Galaxy Fold, nov datum lansiranja bo objavljen v prihajajočih tednih | UPORABNA STRAN

Samsung je zaradi težav preložil začetek prodaje prepogljivega telefona Galaxy Fold, nov datum lansiranja bo objavljen v prihajajočih tednih

Samsung Galaxy Fold naj bi po prvotnih načrtih lansirali 26. aprila 2019 v ZDA, na Kitajskem in Južni Koreji, a se to zdaj ne bo zgodilo, saj je Samsung uradno preložil začetek prodaje.

Prvi testni uporabniki, med njimi predvsem tehnološki novinarji, blogerji in vlogerji so Samsung Galaxy Fold prejeli prejšnji teden, ko se je po spletu razširilo precej objav o težavah s prvim prepogljivim telefonom v masovni proizvodnji. Ključni težavi sta bili dve. Prva je bila kot vse kaže povezana z mehanizmom za prepogibanje, druga pa s tem, da so uporabniki odstranili zaščitni film, ki je bil nameščen na zaslonu. Delno zato, ker niso prebrali navodil in delno, ker ga je bilo precej enostavno zamenjati za odstranljiv zaščitni film, ki ga je treba odstraniti in je več ali manj nameščen na vseh pametnih telefonih.

Prvi je o možnosti preložitve lansiranja telefona Samsung Galaxy Fold poročal Wall Street Journal, kjer so napisali, da se lansiranje ne bo zgodilo vsaj do naslednjega meseca. Samsung pa je v uradnem sporočilu, ki ga lahko preberete spodaj, zapisal, da bodo datum lansiranja sporočili v prihajajočih tednih.

Izboljšali bodo zaščito zaslona in pripravili boljša navodila
Kot izhaja iz Samsungovega sporočila, bodo vmesni čas porabili za to, da bodo uporabnikom ustrezno pojasnili, da se zaščitnega filma ne sme odstranjevati. Hkrati pa bodo poiskali način, da izboljšajo zaščito zaslona.

2.000 prednaročil v ZDA
Samsung je v ZDA imel 2.000 prednaročil telefona Samsung Galaxy Fold, katerega cena se začne pri okoli 2.000$. A ti uporabniki bodo na svoj telefon zdaj morali še malo počakati. Konkurent Huawei pa naj bi začetek prodaje svojega prepogljivega Mate X telefona načrtoval za junij 2019, a nekatere informacije govorijo v smeri, da naj bi tudi Huawei lansiranje zamaknil, in sicer na september 2019.

We recently unveiled a completely new mobile category: a smartphone using multiple new technologies and materials to create a display that is flexible enough to fold. We are encouraged by the excitement around the Galaxy Fold.

While many reviewers shared with us the vast potential they see, some also showed us how the device needs further improvements that could ensure the best possible user experience.

To fully evaluate this feedback and run further internal tests, we have decided to delay the release of the Galaxy Fold. We plan to announce the release date in the coming weeks.

Initial findings from the inspection of reported issues on the display showed that they could be associated with impact on the top and bottom exposed areas of the hinge. There was also an instance where substances found inside the device affected the display performance.

We will take measures to strengthen the display protection. We will also enhance the guidance on care and use of the display including the protective layer so that our customers get the most out of their Galaxy Fold.

We value the trust our customers place in us and they are always our top priority. Samsung is committed to working closely with customers and partners to move the industry forward. We want to thank them for their patience and understanding.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: