Mali šefi Slovenije kuhajo na POP TV, kupci izdelkov »Moje znamke« v Mercatorju, pa z glasovi pomagajo uresničiti projekte njihovih osnovnih šol | UPORABNA STRAN

Mali šefi Slovenije kuhajo na POP TV, kupci izdelkov »Moje znamke« v Mercatorju, pa z glasovi pomagajo uresničiti projekte njihovih osnovnih šol

V Kuharskem šovu Mali šefi Slovenije, ki je ob nedeljah ob 18.00 na sporedu na POP TV, se merijo kuharski pari osmih osnovnih šol. Poleg kuharskega znanja in dogodivščin, bo šov Mali šefi Slovenije osnovnim šolam prinesel uresničitev izbranih šolskih projektov.

Otroci torej ne tekmujejo le zase, ampak tudi za svojo šolo. Vsaka šola si je izbrala svoj projekt, ki bo izboljšal njihovo šolsko okolje oz. počutje učencev. Mercator pa bo z donacijo podprl njihove želje. Višina sredstev, ki jih bo šola prejela, bo odvisna od žirije šova in glasov kupcev v Mercatorju.

Projekti osnovnih šol
*OŠ Cirila Kosmača Piran – Sredstva bodo namenili za senzorično sobo.
*OŠ Dragomelj – Sredstva bodo namenili za učilnico na prostem. Želijo pa si tudi oder za nastopanje, fotoaparat z objektivoma in kamero za ekipo mladih novinarjev ter nove knjige za šolsko knjižnico.
*OŠ Drska Novo mesto– Sredstva bodo dali v sklad za učence, ki brez finančne pomoči šole ne morejo v šolo v naravi, izlete … Denar pa bi porabili tudi za novo opremo v gospodinjski učilnici.
*OŠ Ivana Roba Šempeter pri Gorici – Sredstva bodo namenili za jedilnico na prostem. Prav tako si želijo dveh novih pečic ter indukcijskih plošč, nap, nakupili pa bi tudi nove kuhinjske pripomočke za gospodinjsko učilnico.
*OŠ Pod goro Slovenske Konjice – Sredstva bodo namenili za učilnico na prostem ter za udeležbo učencev na tekmovanjih, za plačilo gostov in delavnic, za druge aktivnosti – nadstandardne dejavnosti.
*OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica – Sredstva bodo namenili za nakup zunanjih igral. Poleg igral si želijo tudi bazen in renovacijo gospodinjske in naravoslovne učilnice.
* OŠ Škofljica –Sredstva bodo namenili za ureditev sobe za umirjanje oz. senzorične sobe za otroke s posebnimi potrebami in vedenjskimi težavami. Prav tako bi kupili smučarsko opremo, s katero bi še naprej omogočali vsem učencem udeležbo v zimski šoli v naravi. Dokupili pa bi tudi kolesa.
*OŠ Vodice – Sredstva bodo namenili za izgradnjo plezalne stene. Želijo pa si tudi dvigala za invalida ter sodobno urejeno gospodinjsko učilnico.

Kako lahko pomagate šolam do uresničitve projektov?
Za vsak izdelek iz akcije Moje znamke kupljen v trgovinah Mercator do 2.6.2016 kupec prejme kodo s katero lahko na portalu malisef.mercator.si odda svoj glas. Donacijo bo prejelo vseh osem šol, vprašanje je le kakšna bo višina. Skupna vrednost donacij pa znaša 30.000€.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: