A1 Slovenija s pobudo Med Vrsticami za spodbujanje branja med Slovenkami in Slovenci | UPORABNA STRAN

A1 Slovenija s pobudo Med Vrsticami za spodbujanje branja med Slovenkami in Slovenci

Pri A1 Slovenija so pripravili celotedenski sklop aktivnosti Med Vrsticami, s katerim bodo do 29.4.2019 na A1 Instagram, Facebook in Twitter profilu ozaveščali o pomembnosti bralne kulture.

19 slovenskih literarnih ustvarjalcev
K pobudi Med Vrsticami je pristopilo 19 slovenskih literarnih ustvarjalcev: Feri Lainšček, Andrej Blatnik, Boštjan Gorenc Pižama, Anja Mugerli, Neli Filipič, Mirana Likar Bajželj, Jedrt Lapuh Maležič, Cvetka Bevc, Agata Tomažič, Zoran Knežević, Vinko Möderndorfer, Nataša Konc Lorenzutti, Sebastijan Pregelj, Žiga X. Gombač, Damjana Kenda Hussu, Nina Kokelj, Dušan Šarotar, Gabriela Babnik in Veronika Simoniti.

Posebni rokovniki Med vrsticami
A1 Slovenija je ob letošnjem svetovnem dnevu knjige izdal omejeno serijo posebnega rokovnika Med vrsticami, ki kakovostno slovensko literaturo skriva dobesedno v vsaki vrstici. Literarni ustvarjalci so prispevali žanrsko in tematsko raznolike zgodbe, ki zrcalijo pereča družbena vprašanja ali se zazirajo v človeško intimo, to počnejo resnobno ali igrivo. Rokovnik lahko slovenske bralke in bralci prejmejo, če sodelujejo v pobudi, v kateri delijo literarno delo slovenskega avtorja ali avtorice. Aktivnosti bodo potekale v tednu knjige, ki se je začel 23.4.2019 in bo trajal do 29.4.2019, na profilih A1 Instagram, Facebook in Twitter.

Nadaljevanje lanskoletne pobude Med vrsticami
Z dolgoročno pobudo Med vrsticami, ki je namenjena ozaveščanju o pomenu brale kulture, so pri A1 Slovenija pričeli lani. Portal Mozaik.si je tako dobil podstran na kateri je bralkam in bralcem omogočen dostop do izbrane kakovostne slovenske literature. Pri A1 so zapisali, da je podstran do danes obiskalo več kot 3.000 ljudi. Prav tako pa so v sklopu pobude Med Vrsticami na voljo skoraj 20.000 edinstvenih zvezkov, ki so na voljo kot darilo na vseh prodajnih mestih A1 Slovenija.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: