Hofer Slovenija bo junija 2019 ukinil prodajo klasičnih plastičnih vrečk, do konca leta pa tudi plastičnega pribora in kozarcev za enkratno uporabo | UPORABNA STRAN

Hofer Slovenija bo junija 2019 ukinil prodajo klasičnih plastičnih vrečk, do konca leta pa tudi plastičnega pribora in kozarcev za enkratno uporabo

Hofer Slovenija z junijem 2019 ukinja prodajo klasičnih plastičnih vrečk, do konca leta pa bodo iz prodaje umaknili tudi nekatere druge plastične izdelke za enkratno uporabo npr. pribor in kozarce.

V letu 2019 bo Hofer tako še okrepil zaveze iz pobude Ministrstva za okolje in prostor ter Trgovinske zbornice Slovenije za zmanjšanje uporabe plastičnih nosilnih vrečk oziroma zmanjšanja plastičnih izdelkov v trgovini.

Brez plastičnih izdelkov za enkratno uporabo do konca 2019
Hoferjeva iniciativa Danes za jutri tako do konca leta 2019 predvideva ukinitev prodaje vatiranih palčk s plastičnim delom, plastičnih slamic, krožnikov, kozarcev in pribora za enkratno uporabo.

Kakšne vrečke bodo zdaj na voljo v Hoferju?
Hofer Slovenja bo z umikom prodaje klasičnih plastičnih vrečk svojim kupcem ponujal PEFC certificirane papirnate vrečke ali vrečke za večkratno uporabo. Tako bodo na voljo:
• nakupovalna torba za večkratno uporabo v različnih barvah
• nakupovalna vrečka za večkratno uporabo iz recikliranega materiala
• ter Fairtrade bombažna vrečka »Manj je v(r)eč«, del sredstev od prodaje Hofer namenja društvu Ekologi brez meja

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: