Film Avengers: Endgame je v zgolj 11-ih dneh presegel 2 milijardi $ prometa, pred Maščevalci je tako le še Avatar, a ne bo dolgo | UPORABNA STRAN

Film Avengers: Endgame je v zgolj 11-ih dneh presegel 2 milijardi $ prometa, pred Maščevalci je tako le še Avatar, a ne bo dolgo

Film Avengers: Endgame (Maščevalci: Zaključek) podira rekord za rekordom. V prvem tednu je film rekordno hitro prišel do milijarde $ prometa (Box Office), v drugem pa se lahko pohvali s tem, da je že presegel 2 milijardi.

Pred Maščevalci le še Avatar
Avengers: Endgame je trenutno pri 2,19 milijarde $ prometa, od tega 619.7 mio $ oz. 28.31% odpade na ZDA, vse ostalo so pridelale druge države. Edini film z večjim izkupičkom je film Avatar iz leta 2009, ki je ustvaril 2.79 milijarde $ prometa, od tega 760.5 mio $ v ZDA. A glede na uspešnost Maščevalcev, se bo najverjetneje še ta teden poslovil od prestola. Če primerjamo še hitrost. Maščevalci so za 2 milijardi potrebovali 11 dni, Avatar pa 47 dni.

V ZDA je drugi teden predvajanja filma Avengers: Endgame z 145.8 mio $ skoraj prekosil rekordni Star Wars: The Force Awakens, ki prinesel 149.2 mio $. Kljub tako dobremu drugemu tednu, pa bo uspeh Star Wars: The Force Awakens, 936.6 mio $ praktično nemogoče doseči, bodo pa Maščevalci tudi v ZDA prilezli precej visoko, trenutno so na 9. mestu po prometu.

Najuspešnejši »tuji trg« za Avengers: Endgame je še vedno Kitajska, ki je prispevala 575 milijonov $, z 89.9 mio $ sledi Velika Britanija, z 82.1 mio $ pa sledi Južna Koreja.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: