Letališče Zagreb od maja 2019 brez 10 minutnega brezplačnega parkiranja na parkirišču, zdaj brezplačno le še na Kiss & Fly coni | UPORABNA STRAN

Letališče Zagreb od maja 2019 brez 10 minutnega brezplačnega parkiranja na parkirišču, zdaj brezplačno le še na Kiss & Fly coni

Letališče Zagreb Franjo Tuđman je z majem 2019 spremenilo cenik parkiranja na letališkem parkirišču, ki zdaj 10 minutno brezplačno parkiranje omogoča zgolj na Kiss & Fly coni pri odhodih.

Do 1 ure na parkirišču 27 kun (3.65€)
Ker so spremembo izvedli iz danes na jutri, je bilo prve dni kar nekaj razburjenih obiskovalcev letališča, ki so namesto brezplačnega parkiranja morali odšteti 27 kun (3.65€) za parkiranje po tarifi »do 1 ure«.

Kot poročajo hrvaški portali, naj bi do takšne odločitve prišlo predvsem zaradi tega, ker nekateri taksisti, ki opravljajo usluge na letališču, niso plačali letne dovolilnice za taxi postajališče. Tako zdaj vsem ostaja zgolj Kiss & Fly cona na odhodih, ki se nahaja v nadstropju, a ta za potnike v prihodu ni ravno prijazna.

Na Brniku brezplačnih 15 minut
Na ljubljanskem letališču imajo potniki dve možnosti brezplačnega parkiranja. 5 minut je na voljo na drop-off coni pred odhodi in prihodi. Brezplačnih 15 minut pa je na voljo na zunanjem parkirišču (P2) ob vstopu na letališče na desni strani. Fraport Slovenija, ki upravlja z ljubljanskim letališčem, za razliko od Međunarodne zračna luka Zagreb, ki upravlja z zagrebškim letališčem, potnikom ponuja zadovoljivo brezplačno kratkotrajno parkiranje.

Foto: zagreb-airport.hr

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: