LPP je v prvem mesecu (april 2019) prodal le 222 letnih vozovnic, v letu 2020 pa načrtujejo prodajo 5.000 letnih vozovnic | UPORABNA STRAN

LPP je v prvem mesecu (april 2019) prodal le 222 letnih vozovnic, v letu 2020 pa načrtujejo prodajo 5.000 letnih vozovnic

Iz LPP-ja so za Uporabno stran sporočili, da so v prvem mesecu prodaje letnih vozovnic za mestni avtobus (t.j. april 2019) prodaji 222 letnih vozovnic. Od tega je bilo 190 splošnih in 32 upokojenskih.

Letos brez načrtov, leta 2020 pa 5.000 letnih vozovnic
Kot so pojasnili na LPP, letos konkretnih načrtov glede prodaje niso imeli, saj so vozovnice v prodajo prišle šele aprila. V letu 2020 pa načrtujejo prodajo 5.000 letnih vozovnic. 222 vozovnic, ki so jih prodali v prvem mesecu, v nobenem pogledu ni veliko. Če vzamemo v račun, da so zardi politike prodaje, vozovnica se kupi za obdobje od 1.1. (letos od 1.4.) do 31.12. in ne za 12 mesecev, letne vozovnice iz dneva v dan manj zanimive, pa jih najverjetneje letos ne bodo prodali kaj dosti več.

O morebitnih spremembah se bodo odločali konec leta
Kljub temu da je prvi mesec že delno nakazal, da letna vozovnica ne bo tako uspešen produkt, kot bi bilo dobro, da bi bil, pri LPP-ju trenutno še ne načrtujejo sprememb. Pojasnili so, da je potrebno še malo počakati, spremljati trend prodaje in se nato na podlagi analize odločiti o nadaljnjih korakih. To pa se bo po njihovih besedah zgodilo konec letošnjega leta.

Kaj bi lahko spremenili pri letni vozovnici?
Pri LPP-ju so v začetku leta vstop na vseh vratih povezali s povečanjem terminskih vozovnic. Trenutno se dobrih 70% voženj opravi s terminskimi vozovnicami. Eden od ukrepov za povečanje uporabe je bila uvedba letne vozovnice, a če želijo število prodanih terminskih vozovnic resnično povečati, bo letna vozovnica več kot očitno morala biti bolj privlačna. Poleg cene, ki je najočitnejši odgovor na večjo privlačnost letne vozovnice, je možnih sprememb še kar nekaj. Zagotovo je med njimi uvedba letne vozovnice na mobilni Urbani, hkrati to velja tudi za vse imenske terminske vozovnice (dijaške, študentske, …), saj teh trenutno ni možno imeti na mobilni Urbani. Spodbuden bi bil npr. tudi ukrep, da lahko imetniki letne vozovnice brezplačno parkirajo na P+R parkirišču, brezplačna uporaba mestnega kolesa BicikeLJ ali pa brezplačna vožnja s tirno vzpenjačo na Ljubljanski grad.

Možnih ukrepov za večjo prodajo terminskih vozovnic je precej in ti niso nujno povezani s ceno. Do kakšnih sprememb bo prišlo, če se bodo na LPP-ju zanje odločili, bo znano konec leta.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: