Google Street View avtomobil ponovno snema po Sloveniji, s Street View Trekker nahrbtnikom pa bodo v Ljubljani in Mariboru | UPORABNA STRAN

Google Street View avtomobil ponovno snema po Sloveniji, s Street View Trekker nahrbtnikom pa bodo v Ljubljani in Mariboru

Google Street View avtomobil je danes, 28.5.2019 ponovno začel s snemanjem po Sloveniji, s Street View Trekker nahrbtnikom pa se bodo odpravili v Ljubljano in Maribor. Snemanje cest ne bo tako podrobno kot leta 2014, ko je Google snemal prvič.

 

 

Posodabljanje posnetkov
Iz Googla so sporočili, da so danes začeli z izvajanjem redne posodobitve podatkov v Sloveniji. Nazadnje so s Slovenijo z Google Street View avtomobilom obiskali junija lani. Street View Trekker nahrbtnik pa bodo uporabili za posodobitev posnetih pešpoti v Ljubljani in Mariboru. 360° panoramske posnetke, ki si jih je moč ogledati na Google Zemljevidu, je Google ponudil tudi za nekatere zanimive lokacije npr. Goriška brda in Triglavski narodni park.

Kako zahtevam odstranitev posnetka?
Google sicer zaradi zaščite zasebnosti samodejno na posnetkih zamegli obraze in registrske tablice, a je možno oddati tudi zahtevek za naknadno odstranitev določenih pogledov iz Street Viewa. To lahko stori vsak uporabnik s klikom na gumb “Prijavi težavo” oz. “Report a problem” v spodnjem desnem kotu katerega koli posnetka. Google lahko na zahtevo izbriše posnetek posameznika, njegovega otroka, avtomobila ali hiše.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: