Italija je postala 3. država v Evropi s 5G omrežjem, Vodafone ga je omogočil v Milanu, Torinu, Bologni, Rimu in Neaplju | UPORABNA STRAN

Italija je postala 3. država v Evropi s 5G omrežjem, Vodafone ga je omogočil v Milanu, Torinu, Bologni, Rimu in Neaplju

Italija se je 5.6.2019 kot tretja država v Evropi pridružila Švici, ki je bila prva in Veliki Britaniji, ki je bila druga, s komercialnim 5G omrežjem. V Italiji je omrežje lansiral operater Vodafone.

 

 

Milano, Torino, Bologna, Rim in Neapelj
Vodafone Italy je 5G omrežje ob lansiranju ponudil na 28-ih področjih v petih velikih mestih, in sicer so to Milano, Torino, Bologna, Rim ter Neapelj. Aldo Bisio, izvršni direktor Vodafone Italy je povedal, da bo do leta 2021 njihovo 5G omrežje na voljo v več kot 100-ih mestih in področjih. Hkrati pa je dodal, da bodo za enako pokritost s 5G omrežjem, kot ga ima trenutno 4G, potrebovali vsaj 4.5 let.

5G telefoni
Seveda lansiranje 5G omrežja pomeni tudi začetek prodaje 5G mobilnih naprav. Tako Vodafone v Italiji že ponuja Xiaomi Mi Mix 3 5G in LG V50 ThinQ 5G, Samsung Galaxy S10 5G pa se lahko prednaroči, dobavljiv pa bo konec meseca. Dodatek za uporabo 5G omrežja znaša 5€.

Vir (1), (2)

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: