Začela se je celovita prenova Parmove ulice v Ljubljani – na odseku med Drenikovo in ulico Bežigrad bo zapora predvidoma do septembra 2019 | UPORABNA STRAN

Začela se je celovita prenova Parmove ulice v Ljubljani – na odseku med Drenikovo in ulico Bežigrad bo zapora predvidoma do septembra 2019

Parmova ulica v Ljubljani bo začela dobivati novo podobo, saj se danes, 1.7.2019 začenja celovita prenova in bo trajala predvidoma leto dni. Prvi zaprti odsek bo med Drenikovo ulico in ulico Bežigrad, ki bo zaprt od danes do predvidoma septembra 2019.

Parmova ulica

 

 

Obvoz za avtomobile in avtobus LPP 14
Obvoz za vozila bo urejen Samovi ulici in Dunajski cesti. Zaradi zapore Parmove, pa bo morala imeti obvoz tudi avtobusna linija LPP 14. Obvozna trasa avtobusa LPP 14 bo vozila po Dunajski cesti, Samovi ulici in Podmilščakovi ulici (redna trasa). Tako avtobus LPP 14 ne bo ustavljal na treh postajališčih, in sicer Hladilniška, Parmova in Bratov Židan. Na obvozni trasi pa bosta postajališči Astra in Samova.

Obvoz LPP 14

Celovita prenova Parmove ulice
Kot pojasnjujejo na Mestni občini Ljubljana, danes začenjajo s celovito prenovo Parmove ulice, v okviru katere bodo uredili cestišče, pločnik in kolesarsko stezo ter obnovili vso infrastrukturo. Kolesarska steza bo tako po prenovi potekala brez dvigov in spustov, na odseku od ulice Bežigrad do Kurilniške ulice bodo urejeni parkirni prostori z zelenimi otoki, načrtujejo pa tudi ukrepe za umirjanje prometa. Križišče Parmove ulice in ulice Bežigrad bo po prenovi semaforizirano. Vrednost investicije bo znašala 3.6 mio € brez DDV, večino sredstev bo zagotovil MOL, skoraj 380.000 € pa so prejeli iz kohezijskih sredstev (85% sofinanciranja) in iz državnega proračuna (15% sofinanciranih sredstev). Izvajalec del bo Kostak, komunalno in gradbeno podjetje d.d.

Obvoz Parmova avtomobili

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: