Zdravilišče Radenci s prenovljenim Salonom zdravja, kjer lahko gostje zdravilno mineralno vodo bogato s CO2 pijejo kar iz izvira | UPORABNA STRAN

Zdravilišče Radenci s prenovljenim Salonom zdravja, kjer lahko gostje zdravilno mineralno vodo bogato s CO2 pijejo kar iz izvira

Zdravilišče Radenci goste sprejema že od leta 1882 in večina ga pozna po zdravilni mineralni vodi bogati s bogato s CO2, ki se ji nekoliko bolj strokovno reče natrijeva-kalcijeva-hidrogenkarbonatna kislica. Mineralni vrelec je leta 1833, čisto po naključju, odkril študent medicine Karl Henn, ko je potoval skozi Radence. Analiza vode pa je nato pokazala, da je voda blagodejna ter vsebuje številne minerale in ogljikov dioksid. Zdravilišče Radenci se tako zdaj ponaša s štirimi naravnimi zdravilnimi dejavniki.

Zdravilišče Radenci - Salon zdravja

 

 

Prenovljen Salon zdravja
Sredi leta 2019 so v Zdravilišču Radenci, ki je del skupine Sava Hotels & Resorts, odprli prenovljen Salon zdravja. Ta po 40-ih letih nadgrajuje pitno dvorano, v kateri so si gostje neposredno iz izvira lahko natočili blagodejno mineralno vodo bogato s CO2. Kot pojasnjuje Vesna Maučec, direktorica hotelov v Zdravilišču Radenci, so želeli, da Salon zdravja predstavlja Zdravilišče Radenci v malem, torej prostor, v katerem se njihovi gostje dobro počutijo in začnejo proces skrbi za svoje zdravje, ki se nato nadaljuje skozi celotno Zdravilišče Radenci. Hkrati pa je pojasnila, da so s prenovljenim Salonom zdravja uvedli nov program 5 ritualov za vaše zdravje, v okviru katerega lahko gostje med drugim preizkusijo dobrodejnost mehurčkov tudi v mineralni kopeli za roke. Program sicer sestavljajo Hennova pitna kura mineralne vode, mineralna kopel s CO2, vaje za zdravo srce, jabolko na dan in pohod med vrelci življenja.

Zdravilišče Radenci - terapija

Mineralna voda je najdragocenejša naravna danost Radencev
Mineralna voda bogata s CO2 iz Radencev je poznana že več kot 135 let. Karl Henn je mineralno vodo priporočal pri boleznih ledvic in mehurja, želodčnih in črevesnih vnetjih, putiki, hemoroidih in prehladu ter kot preventivno sredstvo zoper kolero in mrzlico. Vodo iz Radencev »mineralizirano slatino«, pa sta med drugi pila tudi papež v Vatikanu in cesar na dunajskem dvoru. Vesna Maučec je pojasnila, da se v Zdravilišču Radenci zavedajo, da je ravno mineralna voda najdragocenejša naravna danost Radencev, po vsebnosti ogljikovega dioksida pa se uvršča med najbogatejše mineralne vode v Evropi. Povedala je, da voda vsebuje mineralne snovi, ki so nujno potrebne za uravnoteženo delovanje telesa, odlična je tako pri kurativi kot tudi pri preventivi. V zdravilišču jo uporabljajo v kopelih, pitnih kurah, inhalacijah, wellness tretmajih, savna programih in tudi kulinariki.

Zdravilišče Radenci - direktorica Vesna-Maučec

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: