Huawei Mate 20 Pro v Sloveniji že z EMUI 9.1 nadgradnjo, julija 2019 jo predvidoma dobijo tudi P20, P20 Pro in Mate 10 Pro | UPORABNA STRAN

Huawei Mate 20 Pro v Sloveniji že z EMUI 9.1 nadgradnjo, julija 2019 jo predvidoma dobijo tudi P20, P20 Pro in Mate 10 Pro

Huawei je konec junija 2019 začel z globalnim lansiranjem EMUI 9.1 posodobitve za telefon Mate 20 Pro. Zdaj pa so tudi iz Huawei Slovenija sporočili, da je različica za slovenski trg pripravljena in že počasi prihaja na naprave uporabnikov.

Huawei-emui-9-1

 

 

Prav tako so iz Huaweija sporočili nekaj drugih predvidenih prihodov posodobitev operacijskega sistema Android na različico s preobleko EMUI 9.1. Tako jo predvidoma v začetku julija dobijo tudi uporabniki telefona Huawei P smart 2018, konec julija pa uporabniki telefonov Huawei P20, P20 Pro in Mate 10 Pro. Predvidoma v začetku avgusta bo nadgradnja na voljo za Huawei Mate 20 lite, v sredini avgusta pa za Huawei P20 lite.

Točen datum za Huawei P10 in Huawei P10 Plus pa še ni znan, znano je le, da sredi julija Huawei Slovenja dobi različico za test. Kdaj bo nato ta pripravljena za uporabnike, pa ni moč oceniti. Huawei je sicer globalno časovnico naznanil EMUI 9.1 nadgradnjo še za nekatere druge telefone. Celoten seznam lahko najdete v tem članku.

Posodobitev prek Huawei HiCare aplikacije
Posodobitev na EMUI 9.1 ne poteka čisto tako, kot so uporabniki bili navajeni do zdaj, saj klik na Nastavitve–>Sistem–>Posodobitev programske opreme, ne bo dal opcije za posodobitev. To je treba izvesti prek Huawei HiCare aplikacije. To aplikacijo ima nameščen vsak Huawei telefon, če je bila odstranjena, pa jo je treba ponovno namestiti.

 

Nadgradnja se nato izvede tako, da uporabnik v razdelki Hitre storitve klikne na gumb Posodobitev, obkljuka strinjanje z izjavo o omejitvi in nato klikne Prijavi se. V odprtem oknu klikne Nastavitve in nato Preveri posodobitve. Sistem v primeru Mate 20 Pro nato ponudi 4.14 GB veliko datoteko in nadgradnjo na različico 9.1.0.300. Vse kar je za sprožitev namestitve treba še narediti je, da uporabnik klikne »Prenesi in namesti«.

Video predstavitev postopka nadgradnje prek Huawei HiCare aplikacije

Kaj prinaša EMUI 9.1?
Huawei je na spletni strani ob objavi nadgradnje za Huawei Mate 20 Pro zapisal, da preobleka EMUI 9.1 prinaša EROFS sistem, ki izboljšuje kompresijo in za 20% izboljša naključno branje podatkov. EMUI 9.1 prav tako GPU Turbo nadgrajuje na različico 3.0 in tako podpira 25 iger. Dodatne izboljšave so narejene za manjšo porabo baterije, večjo stabilnost pri igranju iger. Mate 20 Pro dobiva še t.i. »moon mode«, ki olajša fotografiranje lune s pomočjo super zoom funkcionalnostjo. Nova “incoming call video show” funkcionalnost pa zamenjuje monotone sistemske nastavitve zvonjenja in izgleda. Uporabnik lahko zdaj za vsak posamezen kontakt nastavi različne lastne ali »third-party« videe, ki se prikažejo namesto zvonjenja.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: