Fructal letos z nekoliko višjo odkupno cene za vipavske breskve, tudi letos pa bodo odkupili vso ponujeno količino breskev | UPORABNA STRAN

Fructal letos z nekoliko višjo odkupno cene za vipavske breskve, tudi letos pa bodo odkupili vso ponujeno količino breskev

Fructal že tradicionalno odkupuje vipavske breskve, ki jih nato uporabi v svojih produktih. Fructal in Kmetijska zadruga Vipava sta v začetku julija 2019 dosegla dogovor o osnovni ceni odkupa breskev. Ta bo letos zaradi višjih stroškov pridelave znašala 23 centov na kilogram.

breskve-lesena-skatla-fructal

 

 

Odkupili naj bi okoli 250 ton vipavskih breskev
Kmetijska zadruga Vipava ocenjuje, da bo letošnja letina breskev za odkup znašala 250 ton. Osnovna odkupna cena pa je bistveno višja kot v sosednjih, kjer se cene gibljejo med 10 in 12 centi na kilogram. Končna odkupna cena pa bo lahko še nekoliko višja, saj bo Fructal breskve, ki bodo uporabljene pod blagovno znamko Vipavska breskev, odkupil po višji ceni, in sicer 28 centov na kilogram. Višja odkupna cena izhaja iz skupnega projekta Fructala in Kmetijske zadruge Vipava, ki je bil predstavljen pred šestimi leti.

Blagovna znamka Vipavska breskev trenutno obsega štiri različne izdelke, Fructal Natura 100 % sok Vipavska breskev, nektar Fructal Superior Vipavska breskev in ledeni čaj Vipavska breskev v različnih pakiranjih. Z nakupom teh izdelkov pa potrošniki podprejo lokalno pridelavo breskev.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: