NLB Klikin in Klikpro od junija 2019 zaradi nadgradnje varnostnega protokola TLS zahtevata vsaj Android 5.0 (Lollipop) | UPORABNA STRAN

NLB Klikin in Klikpro od junija 2019 zaradi nadgradnje varnostnega protokola TLS zahtevata vsaj Android 5.0 (Lollipop)

Banka NLB je v začetku junija 2019 lansirala nadgradnjo mobilnih bank Klikin in Klikpro, ki prinaša pomembne varnostne popravke in s tem zagotavlja višjo varnost komunikacija med strežnikom in uporabnikom.

 

 

Prehod na TLS 1.2 zahteva vsaj Android 5.0
Ker so veliki igralci, Microsoft, Google, Apple in Mozilla za marec 2020 napovedali opustitev ne varnih kriptografskih protokolov (Transport Layer Security) TLS 1.0 in TLS 1.1, je logično, da temu sledijo tudi drugi. Prav je, da je NLB s tem nekoliko pohitel, saj je zagotavljanje varnosti pri bančnih transakcijah še toliko bolj pomembno. Mobilni banki Klikin in Klikpro tako od 4.7.2019 zahtevata vsaj Android 5.0 (Lollipop), pri iOS pa se zahteva vsaj različica 9.0.

Ukinitev podpore TLS 1.0 in TLS 1.1 je pravilna odločitev NLB-ja. Zahteva po različici 5.0 pri Androidu pravzaprav ni tako omejujoča, saj moramo vedeti, da je Google različico Lollipop lansiral že novembra 2014. Naprave, ki tečejo na tako stari različici operacijskega sistema, pa so že same po sebi precej stare in bolj kot ne potrebne menjave.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: