Stacionarni radar v Ljubljani na dveh novih lokacijah (Opekarska cesta in Samova ulica), skupaj jih je zdaj 9 | UPORABNA STRAN

Stacionarni radar v Ljubljani na dveh novih lokacijah (Opekarska cesta in Samova ulica), skupaj jih je zdaj 9

Ljubljana ima od danes, 17.7.2019 devet lokacij kjer so postavljena ohišja za stacionarne radarje, saj sta se sedmim pridružili še lokaciji na Opekarski cesti 11 in Samovi ulici 9. Radarja, ki se izmenjujeta na teh lokacijah pa ostajata dva.

 

 

Iz Mestne občine Ljubljana so sporočili, da merilne naprave nameščajo na prometno obremenjene lokacije, v bližino vzgojno-izobraževalnih ustanov ter na šolske poti. Njihov ključni namen pa je izboljšanje prometne varnosti. Lokacije kjer so postavljeni stacionarni radarji so označene s tablami za izvajanje merjenja hitrosti. Hkrati pa so dodali, da so pri izbiri dveh novih lokacij upoštevali predloge Policije, Četrtnih skupnosti ter Priporočila za učinkovito izvajanje nadzora hitrosti Javne agencije RS za varnost prometa.

Kje stojijo stacionarni radarji v Ljubljani?
Leta 2017 so ohišja za stacionarne radarje postavili na Roški, Celovški, Dolenjski in Slovenski cesti. V letu 2018 so postavili tri, in sicer na Zadobrovški cesti, na Cesti Dolomitskega odreda ter na Slovenčevi ulici. V letu 2019 pa sta kot rečeno novi lokaciji na Opekarski cesti in Samovi ulici.

Lokacije stacionarnih radarjev v Ljubljani

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: