Philips predstavil ultra widescreen Cinema LCD TV z razmerjem 21:9 | UPORABNA STRAN

Philips predstavil ultra widescreen Cinema LCD TV z razmerjem 21:9

V analogni tehniki smo uporabljali razmerje televizije 4:3, ko sta prišla LCD in plazma se je začel uvajati standard 16:9. S prihodom HDTV pa se je uporaba standarda 16:9 še bolj razširila. A razvoj se tukaj ni ustavil, ker imamo v kinu razmerje 21:9 so se pri Philipsu odločili narediti nekaj tudi v to smer. Tako bo že to pomlad na policah v Nemčiji, Belgiji, Veliki Britaniji ter Franciji na voljo prvi TV z razmerjem stranic 21:9. Več podatkov o samem izdelku naj bi bilo znano konec meseca januarja.

philips-21-9-cinema

Philips se je ob razvoju zavedal, da če hoče ustvarjati ambient kot v kino dvoranah je potrebno narediti kar se da dober približek. Kot se govori naj bi imel ultra widescreen Cinema LCD TV vgrajeno tudi tehnologijo Ambilight Spectra, ter veliko število vhodnih in izhodnih priključkov za različne naprave. Velikost naj bi bila 56 inčev, imel pa naj bi tudi izboljšane funkcije prilagajanja slike vhodnemu signalu.

philips-219

Tako da za vse nadobuneže v zgoraj naštetih državah bo spomladi letošnjega leta mogoče kupiti ultra widescreen TV, več podatkov, kar vključuje tudi ceno pa naj bi Philips podal konec tega meseca oz v začetku naslednjega.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: