Siol BOX/ box.siol.net-Netbox 8000-cena, naročilo, novosti (snemalnik, časovni zamik, media center, DVB-T, opomnik in MojTV)by SIOL | UPORABNA STRAN

Siol BOX/ box.siol.net-Netbox 8000-cena, naročilo, novosti (snemalnik, časovni zamik, media center, DVB-T, opomnik in MojTV)by SIOL

Siol BOX (http://box.siol.net) bo prinesel revolucijo v SIOL TV, saj je Netbox 8000 neprimerno boljši od Sagem komunikatorja, ki ga Siol trenutno ponuja. Več o sami napravi (hardware) si lahko preberete v tem članku (Netgem Netbox (Netbox 8000 series) bo najverjetneje nov TV komunikator za SIOL TV-predvidoma s septembrskimi novostmi), kjer si lahko ogledate tudi predstavitveni video programske opreme. Samo ime SIOL BOX najverjetneje prihaja iz kratice STB (Set top box), ki ji pri nas pravimo komunikator, sedaj bo pa škatla (upajmo, da ne v slabšalnem smislu).
p.s. Takrat se še ni vedelo sedaj pa se, gre za izvedbo s 160GB diskom.
**Nekaj dodatnih pojasnil (SIOL BOX /Netbox 8000 series-zanimivosti, priklop, delovanje by Siol)**

Klikni za povečavo.

Sedaj pa to kar vse najbolj zanima CENA.

SIOL BOX bo na voljo prav vsem uporabnikom storitev Siol, bo pa seveda cena različna.
**SIOL BOX za uporabnike SIOL TV (obstoječi in novi)
Cena naprave SIOL BOX bo 49€ (do 31.12.10), cena na obroke do 31.12.10 je 24 x 7€ (168€), po tem datumu pa 24 x10€ (240€), cena s takjojšnjim plačilom pa je 215€.
Mesečna naročnina na dodatne storitve SIOL BOX-a pa 4€ (brezplačno 4 mesece: akcija traja do 31.10.2010)
** Cena SIOL BOX komunikatorja za vse, ki imajo naročen Siol internet vsaj 1Mbps pa 69€ (do 31.12.10), cena na obroke do 31.12.10 je 24 x 7€ (168€), po tem datumu pa 24 x10€ (240€), cena s takjojšnjim plačilom pa je 215€.
Mesečna naročnina na dodatne storitve SIOL BOX-a 8€ (4€ na mesec 4 mesece: akcija traja do 31.10.2010)

Mesečna naročnina omogoča dostop do dodatnih storitev Časovni zamik, Snemalnik, Media center, Vreme in Facebook dostop. Uporaba brez dodatka ni mogoča, vsak SIOL BOX pa potrebuje svojo naročnino.

!!POZOR: ceni 49€ in 69€ sta akcijski ceni in veljata ob vezavi za 24 mesecev. Možen je tudi nakup brez vezave in na obroke, (24 x 7€) oz. (24 x 10€). Ni pa zavedeno ali imaš lahko dve vezavi hkrati!!

Ali vam je všeč novi SIOL BOX?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Sedaj pa novosti, ki jih Netbox 8000 omogoča.
Dodatek za SIOL BOX tako omogoča dostop do dodatnih funkcij, te pa so snemalnik, časovni zamik, opomnik in MojTV, na voljo pa so še DVB-T in media center.
Snemalnik
Ta funkcija omogoča, da med tem, ko gledate en program snemate drugega, snemanje pa seveda deluje tudi, ko je televizijski sprejemnik ugasnjen. Na voljo je 160GB prostora, kar je dovolj za cca 160 ur snemanja v standardni tehniki. Omogočeno je snemanje tudi v HD obliki, seveda le če dobivate HD signal.
Nastavitev je močna prek TV sporeda.

Časovni zamik
Ta funkcija omogoča, da sliko ustavite in nadaljujete z gledanjem. Tako lahko zamaknete gledanje za kar 2 uri. Omogočeno je prevrtavanje naprej in nazaj, če si želite kakšen del ogledati še enkrat. Tako bo vsak vrhunsko izveden gol lahko viden znova in znova.

Media center
To je funkcija, ki omogoča predvajanje filmov, videov in glasbe pa tudi fotografij iz domače zbirke. Priklop je možen prek USB-ja (ključa ali disk), lahko pa se priklopite prek Wi-Fi-ja (brezžični internet) ali pa kar prek klasičnega LAN-a (žični internet). Sedaj filmi in ostali podatki ne bodo ostali zgolj na računalniku ampak bodo ob njih lahko uživali vsi.

TV spored
Omogoča, da z njegovo pomočjo posnamete ali pa si nastavite opomnik za priljuljeno oddajo, film, serijo ali pa kaj drugega. Podatki so na voljo za en teden naprej, s karatkim povzetkom in fotografijami.

Opomnik
Ta funkcija deluje s pomočjo TV sporeda in omogoča, da vas SIOL BOX opomni minuto pred začetkom izbrane oddaje z napisom na zaslonu. Če ne boste storili nič se bo ob zečetku izbrane oddaje program sam preklopil.

Moj TV
Je nadzorni center komunikatorja, kjer so na voljo vse shranjene datoteke, dostop do TV sporeda ter nastavitev Netboxa in samega uporabniškega računa Siol.

Sprejem DVB-T signala
DVB-T signal bo v Sloveniji od novega leta edini signal za prenos »klasične« televizije. Tako z sočasno uporabo SIOL BOX-a ne bo potrebno kupiti pretvornika ali pa nove televizije, saj bo za to poskrbela »škatla«. Tudi tukaj je možno uporabljati snemalnik (zgoraj omenjenih 160GB prostora)

Poleg zgoraj omenjenih novosti je tukaj še Videoteka, ki vsebuje 5 tematik: Hiti (filmski hiti), Videoteka (že sedaj), Videomanija (že sedaj), HBO On Demand (že sedaj) in Dajmedol (videoteka namenjena odraslim*potrebna starševska koda)

Omogočen bo dostop do SIOL iO, Vreme za 10 dni naprej (120 krajev v Sloveniji in 2.5mio mest po svetu), Facebook dostop (t.i. Social TV), Siol.net novice, Šport, Radio, Igre in Teletekst.
Teletekst je sedaj omogočen prek HDMI kabla in v digitalni obliki. Vse strani se shranijo v škatlo in so na voljo takoj.

Naročilo: naročilo SIOL BOX-a bo možno od 1.9.2010, več pa na spletni strani http://box.siol.net/box/narocilo/

p.s. XOBi pa naj bi bila maskota, ki bo promovirana tudi na Facebooku in SIOL BOX LIVE. Zgodila naj bi se tudi dva dogodka Ljubljana (3. september -1. september) ter Maribor (17. september- 28. september)

Vsi obstoječi uporabniki, ki uporabljajo komunikator Sagem (IAD81 HD ali IAD85 HD) bodo še vedno lahko uporabljali obstoječi nabor storitev. Skoraj zagotovo pa je 1.1.1.50L zadnja programska različica za ta komunikator.

DVB-C, se pravi digitalna kabelska televizija bo delovala v vseh kabelskih omrežjih, kjer programi niso kodirani.

Trenutno je znano toliko, več (kaj dosti ne več) pa kmalu. Sprememb v tako kratkem času pa najverjetneje ne bo, saj je do 1.9.2010 le še nekaj dni.

Zanimivo bo videti kako se bo Siol odločil v primerih ko uporaniku vezava za obstoječi komunikator še ni potekla (teh je veliko). Ali bodo dodali še 24 mesecev obstoječi vezavi ali bo veljalo od nove vezave 24 mesecev. Prav tako bo zanimivo videti kako so si zamislili žično povezavo v lokalno omrežje, saj je le en RJ45 priključek. Netbox 8000 podpira PIP (slika v sliki) a uporaba te funkcije ni jasna.

**Nekaj dodatnih pojasnil je tudi v tem članku (SIOL BOX /Netbox 8000 series-zanimivosti, priklop, delovanje by Siol)***

Sorodni članki

6x komentirano

 1. kar se tiče uporabe SIOL BOX-a je bilo objavljeno tole besedilo
  Za uporabo SiOL BOX-a za spremljanje programske sheme SiOL TV je pogoj uporaba ali naročilo storitve SiOL TV ter mesečni dodatek za uporabo funkcionalnosti Časovni zamik, Snemalnik, Media center, Vreme in Facebook dostop, v skladu z veljavnim cenikom ter aktualno akcijsko ponudbo. Za uporabo SiOL BOX-a brez programske sheme SiOL TV, je pogoj uporaba ali naročilo storitve SiOL internet z minimalno hitrostjo 1 MB / 256 kbit/s ter mesečni dodatek za uporabo funkcionalnosti Časovni zamik, Snemalnik, Media center, Vreme in Facebook dostop, v skladu z veljavnim cenikom ter aktualno akcijsko ponudbo. Uporaba SiOL BOX-a brez naročniškega razmerja je možna za sprejem DVB-T programov ter funkcionalnosti, ki niso vezane na ponudbo SiOL-a.

 2. Še pojasnilo glede Snemalnika.
  Glede snemanja bo tako, da se bostra streamala dva kanala, pri tistih, ki jim linija to ne bo omogočala pač funkcija Snemalnik ne bo delovala v polnem smislu. V ta namen so s prehodom na nove encoderje zmanjšali požrešnost streama MPEG-4, ta je sedaj cca 2.7Mb. Tako bo tem uporabnikom na voljo zgolj snemanje ali pa zgolj gledanje.

 3. […] SIOL BOX je prihajajoči komunikator Siola. ki bo prekinil kalvarijo, ki jo je povzročil komunikator Sagem. Vsi, ki so bili uporabniki Aminota so negodovali, saj so jih na koncu prisilili v uporabo Sagema in uporabniškega vmesnika SIOL TV+. […]

 4. […] (Blog)Spletna stran (Uporabna stran) SIOL BOX-cena, naročilo, novosti SIOL BOX-delovanje, […]

 5. koliko intrneta pa dobiš zraven boxa?

 6. Toliko kot ga naročiš min je 1Mbps, drugače pa toliko kot ti linija omogoča.

  Cena a ji je potrebno dodati še 4€ dodatka za SIOL BOX.

Komentiraj

Anti-Spam: