Petrol aplikacija za Android (zemljevid črpalk, navigacija do njih in akcije) | UPORABNA STRAN

Petrol aplikacija za Android (zemljevid črpalk, navigacija do njih in akcije)

Petrol je predstavil aplikacijo za mobilnike z Android operacijskim sistemom. Petrol je aplikacijo kot vse kaže izdal v »tajnosti« saj dokler se v Had-ovem članku (Petrol in Foursuare ) ni oglasil Klemen Geršak iz marketinga, o njej ni bilo nikjer nič napisanega. Aplikacijo je razvila Domenca Labs, potrebuje pa vsaj Android 1.6.

Program je preprost in pregleden, a ima zgolj najosnovnejše funkcije. Tako se na zemljevidu, ki je lahko tudi satelitska slika prikažejo lokacije Petrolovih bencinskih servisov. Rdeče obarvani so odprti, sivo pa zaprti.
S klikom na menijsko tipko se odprejo nastavitve, ki omogočajo štiri funkcije (Sledi moji lokaciji, Uporabi satelitsko sliko, Prikaži le odprte in Prikaži pot so najbližjega BS).
Sam uporabniški vmesnik pa omogoča še tri funkcije. Dostop do aktualnih Akcij na Petrolovih črpalkah; Povej Petrolu, ki je namen podajanju komentarjev ter prikaz črpalk glede na Ponudbo na servisu.
S klikom na ikono (črpalko) na zemljevidu se odprejo njeni osnovni podatki, funkcija klicanja ter seznam ponudbe na bencinskem servisu.

Program je bil testiran na LG Optimus 2x in deluje brezhibno. Večji problem je to, da ima program precej malo funkcij. Tako bi lahko dodali vsaj kalkulator cene goriva in pa »električne« bencinske črpalke. Razmislili bi lahko pa tudi o kakšnih bolj naprednih funkcijah kot je npr. dostop do računa Zlatih točk.
Kot so povedali gre za beta inačico, tako da bo do uradne različice lahko še kakšna sprememba. Penesete pa si jo lahko iz Android Marketa.

Sorodni članki

3x komentirano

 1. Pozdravljeni,

  zahvaljujem se vam za objavo. Želel sem samo opozoriti, kot ste sami ugotovili, da je aplikacija zaenkrat še precej okrnjena, torej le z osnovnimi funkcionalnostmi. Prav zato je nismo oglaševali, saj je v nekakšni testni fazi.
  Za največjo uporabno vrednost trenutne verzije, štejemo filtriranje servisov po storitvah, tako lahko uporabnik hitro najde najbližji servis s storitvijo, ki jo potrebuje na poti.

  Kot smo zapisali že na Hadovem blogu, nameravamo v prihodnosti omogočiti uporabnikom prijavo, pregled zlatih točk, naročanje kataloških izdelkov in še kaj. Seveda vsega ne moremo že danes razkriti.

  Lep pozdrav,
  Klemen Geršak
  Področje marketing

 2. uporabna stran

  Klemen hvala za pojasnilo. Tisto glede nameravanih dodatkov sem v komentarju nekako spregledal, to pa je vodilo tudi v takšno usmerjenost članka.
  Drugače pa je dobro, da tako kot je že Had zapisal, se tudi velike družbe s svojimi pojasnili in pogledi oglasijo pri majhnih uporabnikih.

 3. […] kot kaže kar precej posveča svojim strankam o, Android aplikaciji je bilo nekja napisano tukaj (Petrol aplikacija za Android (zemljevid črpalk, navigacija do njih in akcije)), sedaj pa brezžični internet. Začeli so s šestimi bencinskimi servisi, do poletja naj bi jih […]

Komentiraj

Anti-Spam: