Borut Pahor z novinarji off the record- YouTube posnetki neformalnega pogovora z novinarji v Mariboru

Posnetki neformalnega(of the record) pogovorja Boruta Pahorja z novinarji, ki je se je odvilo 28. maja 2011. Posnetek je posnel eden od 10-ih novinarjev, ki se je udeležil neformalnega briefinga. Off the record je besedilo, ki ga nekdo pove navadno novinarjem in nikoli ne sme biti objavljeno, vsaj takšna je pravilna kultura novinarjev.

Takšne izjave se prav tako ne snemajo. Kot kaže je naše novinarstvo resnično na dnu. Namen Off the record besedil je pridobiti čim bolj kredibilne informacije in tako narediti dober članek oz. objavo.
Število novinarjev je bilo na tem neformalnem sestanku majhno, tako krivca ne bo preveč težko najti. Je pa res, da obstaja možnost, da novinar oz. novinarka ni posnetkov objavil na YouTubu. V 24ur so špekulirali, da bi lahko šlo za katerega od politikov.

S tem dejanjem je bilo očrnjeno slovensko novinarstvo, ki se bo pobiralo še kar nekaj časa, saj sedaj Off the record ne bo več to kar je bilo.

Več kot 1 ure posnetkov na YouTub-u je je škoda komentirati, ker je šlo za neformalni pogovor. Je pa iz posnetka 1.del moč sklepati kdo bi lahko bil ta novinar, ki je snemal. v 8:30 je govor moške osebe tako izrazito močnejši in predvsem bližji snemalnemu viru. Tako gre lahko za osebo, ki je snemala ali pa zgolj za njegovega oz. njenega soseda. Ista oseba se pojavi tudi v 4.delu 11:30. Novinarji najverjetneje že vedo kdo je snemal. Ali pa bo ta podatek prišel v javnost pa je že drugo vprašanje.

(corr. 13.6.2011)
Video oz. avdio posnetki so umaknjeni z YouTube portala s strani “avtorja”. Ampak, ko je enkrat svar na spletu dol ne gre tako zlahka. Kot kaže so najšli novinarja oz. novinarko oz. osebo, ki je stvar objavila. Sedaj pa se je zbala in vse skupaj odstranila. Da ne bo nejasnosti, stvar nikoli ne bi smela biti ne posneta, ne objavljena.
YouTube-Borut Pahor – Off the record ! – 1. del
YouTube-Borut Pahor – Off the record ! – 2. del
YouTube-Borut Pahor – Off the record ! – 3. del
YouTube-Borut Pahor – Off the record ! – 4. del
YouTube-Borut Pahor – Off the record ! – 5. del

Off the record ! – 1. del

Off the record ! – 2. del

Off the record ! – 3. del

Off the record ! – 4. del

Off the record ! – 5. del

Sorodni članki

6x komentirano

 1. nimam komentarja,ker stran in tema nista legitimna.

 2. uporabna stran

  Milena, če je komentar letel na moj članek potem lahko glede legitimnosti povem, da je bil članek spisan kot kritika osebi, ki je vse skupaj objavila.

  Besedilo posnetka prav tako ni bilo komentirano, ker je bilo nelegalno posneto, saj se osebe, ki ne privoli v snemanje ne sme snemati še manj pa to objaviti. Zgornje povezave so pač hiperlinki na YouTube, ki ima posnetke na svojih strežnikih. Tako o legitimnosti, ki pomeni v skladu s splošno sprejetnimi normami, tukaj pač lahko razpravljamo zgolj o osebi, ki je vse skupaj spravila na svetovni splet. Problem pa je ker je Borut Pahor rekel, da osebe ne bo kazensko preganjal, tako se kazenski pregon, ki se tukaj na podlagi KZ-1 začne na zasebno tožbo, konča.

 3. Še en dokaz, kako močna je pozicija na novinarskem polju. Gledam program Svet, ker sem včeraj zamudila začetek. Ravno članek o Pahorju je popolnoma prerejen, spornega posnetka pa ni mogoče videti na You tube.

 4. uporabna stran

  Nataša, ja včeraj je medijska hiša Pro Plus (Svet in 24ur) poročala, da posnetka ni več na portalu YouTube. No ampak vseh 5 delov je še veno na voljo, le na YouTubu ne več. Nove povezave so objvljene tudi zgoraj.

  Novinar, ki je to snemal bi moral izgubiti službo, izključiti pa bi ga morali tudi iz drštva novinarjev Slovenije, če je seveda član. S tem dejanjem ni škodoval le ugledu novinarjev v Sloveniji, ampak tudi še komu drugemu.

  p.s. Posnetki bodo ostali na spletu tako kot WikiLeaks, le malo se bo pozabilo na vse in ko bo zopet kdo želel malo medijske pozornosti, bo vse skupaj povlekel na plan.

 5. Posnetki so na spletu z vednostjo predsednika. Kaj še niste spoznali s kakimi spletkami se ukvarjajo. Najbolj pa žalosti, da se univerzitetno izobraženi novinarji, ki so ne vem komu zaobljubili resnico tako pretvarjajo in najbrž nekoga “bojijo” in plasirajo laž za lažjo!
  Ni čudno, da marsikateri pošteni in slabo plačani dober in inovativen delavec razmišlja in išče možnost, da zapusti to okolje za vedno.

 6. […] je tisti pogovor obveljal kot problematičen ne zato, ker je bil pogovor, temveč razkritega vulgarnega izražanja […]

Komentiraj

Anti-Spam: