Simobil septembra 2011 draži Orto u nulo in Orto Muziq ter stare pakete Zame za 2€ oz. 1€ | UPORABNA STRAN

Simobil septembra 2011 draži Orto u nulo in Orto Muziq ter stare pakete Zame za 2€ oz. 1€

Simobil bo 5. septembra 2011 štirinajstim paketom povišal cene. Najbolj sta seveda na udaru paketa Orto u nulo in Orto Muziq, ki sta namenjena mlajši populaciji, ta pa je praviloma tudi najbolj mobilna oz. fluidna pri menjavi operaterjev. No vsaj tako se je pokazalo pri lanskoletni Mobitelovi 4€ podražitvi paketa Itak Džabest.
Cena paketa Otrto u nulo bo iz zdajšnjih 10€ dvignjena za 2€ na 12€. Orto Muziq pa iz 15€ na 16€.

 

 

Simobil pa je na slovenski trgu vedel novo nadomestilo, ki sliši na ime »Nadomestilo za upravljanje z naročniško številko« več o tem v tem članku (Nadomestilo za upravljanje z naročniško številko pri Simobil—Kaj pravzaprav je to?), da tukaj ostane zgolj sprememba cen paketov.

Spremembam oz. v tem primeru podražitvam bodo ušli vsi uporabniki in uporabnice novih paketov ZAME (XS, S, M, L, XL, Tujina), PODJETNI (XS, S, M, L, XL, Tujina) in SIMPL. Tisti na starih paketih pa nimajo toliko sreče, saj se njihovi paketi dražjo za 2€ oz. 1€ če so naročnino sklenili v času akcije »Polovička«.
Prav tako se za 2€ dražita sklopa starih paketov SMART in BUSINESS SMART. Vse spremembe so v tabeli.

Seveda vsak takoj pomisli na konkurenco, ta obstaja, menjava pa tudi ni težka. Vzeti si je potrebno le nekaj minut in ugotoviti ali se izplača zamenjava, če si jo pravzaprav želimo. Simobil je zaradi počitniškega časa podaljšal 30 dnevni rok za odstop od naročniške pogodbe in je ta tako 18.9.2011. v tem času je moč pogodbo odpovedati brez stroškov prekinitve pogodbe oz. zapiranja računa. Tako tistim brez vezav ni potrebno plačati nič. Tisti, ki pa so vezani morajo odplačati napravo ali pa jo vrniti. Koliko stane katera inačisa si lahko izračunate v kalkulatorju na tej strani.
Simobil je tako prvi, ki je napovedal podražitev paketov, poleg tega pa je dodal tudi Nadomestilo za upravljanje z naročniško številko, ki bo pri marsikaterem uporabniki in uporabnici povzročala hude preglavice, saj velika večina tega ne potrebuje. Simobil je bil pač prvi oz. drugi, kakor kdo vzame Mobitelovo podražitev (APEK?). Zagotovo bodo sledili tudi drugi, saj so cene mobilnih storitev v Sloveniji precej nizke, to pa za seboj potegne tudi zmanjšane investicije, konec koncev pa tudi dobiček. Ali bo podražitev povzročila veliko prehodov med operaterji bomo videli kmalu, skoraj zagotovo pa ne bo tako hudo kot je bilo lani, ko je pakete podražil Mobitel.

Sorodni članki

2x komentirano

  1. Poteka že peticija PROTI uvedbi nadomestila v višini 9,78eur. Lahko se pridružite boju tukaj:

    Skupaj lahko zmagamo!

  2. […] strank h kon­ku­renci ima lahko dalj časa vpliv na zmanj­šan denarni tok. Simobil je pri zadnji podra­ži­tvi, ki je izzvala tak bes nje­go­vih upo­rab­ni­kov na soci­al­nih omrež­jih, napra­vil […]

Komentiraj

Anti-Spam: