D3go by Telemach je storitev s katero lahko TV gledate preko tablice, telefona ali računalni by d3go.si

D3go (d3go.si) je nova storitev kabelskega operaterja Telemach, ki omogoča gledanje TV programov na računalniku, tablicah in telefonih. Televizija se tako seli v prostore, kjer prej gledanje televizije ni bilo mogoče. Uporabniki Telemacha tako lahko spremljajo 59 televizijskih programov.

Vse se sliši prelepo, da bi bilo res. D3go ima resnično nekaj omejitev. Najbolj problematična je omejitev, da storitev deluje zgolj v internetnem omrežju Telemacha. Torej ali preko mrežnega kabla ali Wi-Fi-ja. Krivec za to pa so licence, saj dovoljujejo distribuiranje zgolj v njihovem lastnem omrežju. Upajmo da se bo to kmalu spremenilo, saj bo storitev tako postala precej bolj uporabna.
Naslednja omejitev je da je možno z enim uporabniškim računom uporabljati do 3 naprave. Trenutno so to zgolj naprave z operacijskim sistemom iOS (Apple iPhone, iPad, iPod Touch). Aplikacija pa se nahaja v Apple Storu. Kmalu bo na voljo aplikacija za Android OS (bo na voljo v Android Marketu) in za operacijska sistema Windows ter MAC OSX (bo na spletni strani http://d3go.telemach.si).
Aktivacijo storitve je potrebno izvesti na spletni strani d3go.si.

D3go kvaliteto slike prilagaja hitrosti interneta. Tako za delovanje zadostuje že 512Mbps. Najvišja hitrost in posledično najboljša kvaliteta pa je pri 2.5Mbps.
Poleg samega gledanja televizije je na voljo tudi EPG (elektronski programski vodič), ki pa vključuje več programov kot jih je na voljo v D3go storitvi. Druga funkcija, ki je trenutno na voljo pa je ustavitev programa in nato predvajanje naprej.
V prihodnosti je predvideno dodajanje funkcije s katero bo moč gledati oddajo od začetka in tudi katero od zamujenih oddaj predvajanih v preteklih 3 dneh.

Seveda pa vse zanima cena.
Storitev 3Dgo je trenutno v testnem obdobju, ki bo trajalo do 29.2.2012. V tem času bo vsem Telemachovim naročnikom na digitalno televizijo in internet ali paketno ponudbo Trojček na voljo brezplačno. Po tem času bo mesečna naročnina na storitev 3€.
Vsi novi in obstoječi naročniki, ki bodo naročili enega od paketov Trojček do 29.2.2012 bodo ob vezavi za 24 mesecev prejeli brezplačno 12 mesečno uporabo storitve 3Dgo.

Kako vse skupaj izgleda si lahko pogledate v videu spodaj. Vsekakor pa je Telemach ponudil nekaj kar bo povečalo konkurenčnost njihovih produktov. Storitev pa bi bila odlična, če bi jo npr. lahko uporabljali vsaj kjerkoli v Sloveniji (slovenski IP).

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=-j7SVZfHBFU’]

Sorodni članki

5x komentirano

 1. stanislav gabrovec

  Lp nikakor mi ne uspe naloziti. 3d go.kako do pomoci?

 2. Stanislav, kam pa bi ti rad d3go naložil? kater operacijski sistem?

  Drugače pa pokliči na Telemachov support servis 080 22 88.

 3. Zanima me kakšna je cena D3 GO, ter z vključenim DDV – jem?

 4. uporabna stran

  Janus, mislim da se storitve ne da naročiti samostojno in je del same paketne ponudbe. Za bolj točne informacije pa pokliči na Telemach.

 5. […] je D3Go predstavil leta 2012 in to je bila prva mobilna OTT storitev v Sloveniji. Od takrat se vizualno storitev ni kaj dosti […]

Komentiraj

Anti-Spam: