Mobitel Komunikator (1.1.3) dodana mesečna poraba, prikaz identitete kličočega in štetje znakov pri SMS-ih | UPORABNA STRAN

Mobitel Komunikator (1.1.3) dodana mesečna poraba, prikaz identitete kličočega in štetje znakov pri SMS-ih

Mobitel Komunikator za Android je 25.2.2013 dobil novo različico, ki sliši na ime 1.1.3. Ključne novosti so tri. Dodan je bil nov zavihek »Poraba«, do katerega dostopamo s klikom na Menijsko tipko in nato Poraba. Precej presunljiv je podatek, da prikazuje na 7 decimalk natančno. Za večjo uporabnost tega dela bi morda lahko razmislili dodajanje možnosti Widgeta, ki bi omogočal spremljanje porabe.

mobitel-komunikator

Druga novost je prikaz identitete kličočega. Ta možnost je sicer že bi la na voljo, če je bila telefonska shranjena v imeniku, a sedaj se številka preveri tudi v Telefonskem imeniku Slovenije. Stvar funkcionalno deluje dobro, saj išče identiteto tudi takrat, ko uporabnik ni priključen na Mobitel Komunikator, ampak kliče klasično. Po drugi strani pa se moramo zavedati, da je telefonskih številk javno objavljenih v imeniku vedno manj.

mobitel-komunikator-1

Tretja posodobitev je bila narejena pri SMS-ih. Pri teh do sedaj ni bilo možno vedeti koliko znakov smo zapisali in koliko SMS-ov bomo poslali (zaradi dolžine). To je sedaj omogočeno in preverjeno je možno poslati tudi SMS dolžine več kot 3 SMSe t.j. več kot 160×3 oz. 70×3 znake.

Storitev Komunikator sicer spodobno deluje problem pa je razširjenost, saj če bi to funkcijo uporabniki dobili brezplačno v paketu bi bila precej bolj množično uporabljena.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: