Glasbeni servis Deezer in Telekom Slovenije od četrtka v »boju« z glasbenim piratstvom | UPORABNA STRAN

Glasbeni servis Deezer in Telekom Slovenije od četrtka v »boju« z glasbenim piratstvom

Telekom Slovenije bo v četrtek predstavil sodelovanje z glasbenim servisom Deezer, ki omogoča legalno pretakanje glasbe na telefon, tablico, računalnik in tudi televizijo. Deezer je spletni servis, ki je bil ustvarjen v Parizu, Francija leta 2006 in je na voljo v 183 državah. Gre za sila podobno storitev kot je Spotify oz. Google Music, ki sta morda nekoliko bolj poznani, a nobena ni na voljo v Sloveniji.

deezer-telekom-slovenije1

Deezer ima v svoji bazi 30 milijonov licenčnih glasbenih posnetkov in dostop do 30.000 radijskih postaj. Telekom Slovenije si sicer ni izbral partnerja, ki bi imel največjo zbirko, si pa je izbral partnerja, ki ima skoraj zagotovo največ slovenske glasbe in glasbe držav iz bivše skupne države. Torej je odločitev prava.

Deezer je kot rečeno že na voljo v Sloveniji in ima tri pakete. Discovery, ki je brezplačen, Premium, ki stane 3.49€ mesečno in Premium+, ki stane 6.99€ mesečno. Telekom Slovenije bo ponudil storitve v okviru paketa Premium+, a za majčkeno nižjo ceno. Deezer storitev bodo vkomponirali tudi v nov(e) naročniški/e paket(e).

Kot je moč razbrat iz spletne strani Beta Klub-a, kjer so 100 testnim uporabnikom storitev že omogočili, bo prenos podatkov v mobilnem omrežju Mobitel za uporabnike storitve Deezer Telekom Slovenije brezplačen. Tukaj sicer ne gre za velike količine podatkov (1min je 1.1MB), v eni uri poslušanja glasbe uporabnik prenese 66MB. Zagotovo pa je to tisti bonus, ki uporabniku zagotavlja brezskrbno uporabo storitve.

Telekom Slovenije ni osamljen primer pri partnerskem sodelovanju z glasbenim servisom Deezer. V takšno partnerstvo so šli že operaterji Orange, EE in T-Mobile. V primeru Velike Britanije je cena za Deezer Premium+ 4.99£ (cca 6€) namesto 9.99£ (cca 12€).

Slovenija je sicer po prenesenih nelicenčnih (piratskih) vsebinah v samem vrhu. Razlog za to se zagotovo skriva v tem, da so servisi, ki ponujajo legalne vsebine pri nas več ali manj nedostopni. Deezer je sicer prisoten že nekaj časa, a na svoji promociji ni počel čisto nič, kar posledično pomeni, da je za njegov obstoj vedela le peščica ljudi. Partnerstvo s Telekomom Slovenije bo zagotovo dvignilo prepoznavnost takšnih storitev tudi v Sloveniji.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Glasbeni servis Deezer in Telekom Slovenije od četrtka v »boju« z glasbenim piratstvom (0) Telekom Slovenije bo v četrtek predstavil sodelovanje z glasbenim servisom Deezer, ki […]

Komentiraj

Anti-Spam: